Kuulin näin väitettävän jossain ohjelmassa, harmi kun en muista missä. Ajatella jos tulevaisuudessa miehet kävelisivät piikkareissa helmat hulmuten ja naiset…niin pukeutumisessahan me on otettu miehiltä housut jo aikoja sitten.

Annetaan siis miehille ne hameet suosiolla! En ehtinyt kuulla mihin väite perustuu, koskiko se nimenomaan ammatteja vai yleensä elintapoja tai muuta sellaista? Joka tapauksessa miehet ovat viime vuosina alkaneet käyttää enemmän ihonhoitotuotteita ja esimerkiksi kosmetologipalveluja. Mitä naiset tekevät vastapainoksi? Tästä kehityksestä saisi väännettyä aika mielenkiintoisa skenaarioita tulevaisuudesta… http: Toisaalta sosiaali- ja terveysalan ammatteja opiskelemaan on tullut selvästi aiempaa enemmän miehiä.

Savon ammatti- ja aikuisopistosta valmistui tänään pitkästä aikaa naispuolisia LVI-asentajia. Neljän tytön osuus valmistuneista LVI-asentajista oli kymmenen prosenttia. Edellisen kerran naispuolinen LVI-asentaja valmistui tästä oppilaitoksesta luvulla.

Opiskelu on näyttänyt myös ammatin varjopuolia. Suvin mukaan osa töistä - vaikkapa kaasupullojen nostelu - on hyvin raskaita. Huoneistoja remontoivat naiset Kokonaisuutena ammattikoulujen rakentamisen ja esimerkiksi metalli-, kone- ja energiatekniikan opetusalat ovat vielä hyvin miesvaltaisia.

Naisten osuus on jopa pienentynyt muutamana viime vuonna. Joillakin tekniikan opetusaloilla muutokset toiseen suuntaan ovat kuitenkin suuria. Rehtori Juhani Kauppinen Savon ammatti- ja aikuisopistosta kertoo, että tytöt ovat lähes vallanneet joitakin aloja.

Toinen on uutena alana sisustajan koulutus. Sielläkään ei taida tällä hetkellä olla yhtään poikaa, Kauppinen muistelee. Tulevat rakennusmaalarit , laatoittajat ja huoneistojen remontoijat ovat siten valtaosin naisia. Miehiä hoitoalalle Toinen selkeä suunta koskee miehiä, sanoo Kauppinen. Se on alkanut houkuttelemaan poikia, miehiä, alan vaihtajiakin. Viime syksynä lähihoitajaopinnot aloitti yli miestä. Miehille liikeni siten noin kaksitoista prosenttia aloituspaikoista.

Määrä on kasvanut huomattavasti parissa vuodessa. Vuonna lähihoitajaopintoihin tuli noin miestä. Työelämä muuttuu Se, että perinteisiin miesten ammatteihin on tullut naisia, on jo vaikuttanut työelämään, sanoo rehtori Juhani Kauppinen. Esimerkiksi maalausliikkeet vierastivat aluksi naisia rakennusmaalareina, mutta nyt kun heitä on tullut lisää, on töitä järjestelty uudelleen, kuvaa Kauppinen työelämästä kantautuneita viestejä. Yleensähän naisten jälki viimeistelyssä on parempaa kuin miesten jälki, Kauppinen uskaltaa arvottaa.

Suomessa naisille ja miehille maksetaan tasa-arvolain ja samapalkkaisuusperiaatteen mukaisesti samanlaisesta työstä samaa palkkaa. Niinhän pitää tietysti ollakin. Sanonta naisen eurosta selittyy pitkälti eri alojen ja ammattien eriytymisellä miesvaltaisiksi ja naisvaltaisiksi. Meillä on yhä edelleen selvästi naisten töitä ja yhtä selvästi miesten töitä, jos kohta korkeat raja-aidat ovat madaltuneet ja joillakin aloilla jopa kaatuneet.

Naiset ovat vallanneet joitakin ennen miesvaltaisia aloja. Muun muassa toimitukset ovat naisistuneet ja naisia valmistuu esimerkiksi eläinlääkäreiksi tuntuvasti miehiä enemmän. Mies ei puolestaan ole enää kummajainen hoitoalan ammateissa, vaikkapa lastentarhoissa tai terveydenhuollon tehtävissä. Perusteena palkkavertailuissa tavataan käyttää Tilastokeskuksen ansiotasoindeksiä, joka kuvaa sukupuolten välistä laskennallista ansioeroa koko työmarkkinoilla.

Palkkauksessa näkyy, etteivät naiset ole edenneet urallaan kuten miehet, jotka tekevät lisäksi naisia enemmän ylitöitä, kun naiset ovat ottaneet vastatakseen perheestä, lapsista ja kotitöistä. Onko kaikki siten mallillaan? Onko siis ideologispoliittista haihattelua pyrkiä vaikuttamaan miesten naisten väliseen palkkaeroon?

Hallitusohjelmissakin on jo vuosia vannottu samapalkkaisuusperiaatteen ja -ohjelman nimiin, vaikka kolmikantainen ohjelma ei ylläkään tavoitteeseensa kaventaa naisten ja miesten palkkaeroa enintään 15 prosenttiin vuoteen mennessä. Suomessa palkkaerot on betonoitu työelämän jakautumisella miesten ja naisten aloihin, mikä on onneton ja myös kestämätön peruste maksaa naisvaltaisille aloille huonompaa palkkaa kuin miesten töissä. Samanarvoisen työn käsite on kovin epämääräinen, kun ammattikuntien palkkaerot ovat pitkän ajan summa ja kertovat paitsi alojen arvostuksesta myös niiden palkanmaksukyvystä.

Naisvaltaisten aloille ei ole merkittävästi onnistuttu saamaan suurempia palkankorotuksia, vaikka usein työmarkkinapöydissä onkin väännetty erityisestä tasa-arvolisästä. Rakenteellisen vinouman oikaisu ei ole edistynyt toivotusti, sillä perinteet ja stereotypiat istuvat turhan tiukassa.

Sukupuoliennakkoluulot ja -odotukset vaikuttavat edelleen koulutus- ja uravalintoihin. Vaikka naiset ovat jo miehiä koulutetumpia, he päätyvät töihin huonommin palkatulle julkiselle puolelle ja palvelualoille. Näkyviä tuloksia tuottaisi esimerkiksi se, että miehet hyödyntäisivät tähänastista ahkerammin perhevapaitaan.

Sukupuolten välistä ansioeroa ei saa pitää luonnonlakina. Samanpalkkaisuus on laveanakin tulkintana kauniin tasa-arvoinen periaate, jota kohti pitää pyrkiä, vaikka sitä ei kokonaan edes saavutettaisi.

Me Naiset vuonna http: Yksinäinen nainen on rohkea nainen, totesi Me Naiset vuonna artikkelissa Rohkea, heikompi sukupuoli.

Jutun mukaan naiset ovat vahvempia kuin miehet mutta myös kovia muuntamaan totuutta toiseksi. Naiset eivät masennut yhtä helposti kuin miehet, naiset raivaavat itselleen tien vaikka läpi harmaan kiven, he valehtelevat, taistelevatkin tarpeen vaatiessa ja kestävät hammaslääkärinkin tuolissa paremmin kuin miehet. Nainen on niin hyvä poliitikko, ettei hän usko voittoon, ennen kuin on siitä vuorenvarma. Naisen taitavan diplomatian viimeinen valtti on tekeytyminen marttyyriksi.

Naisen ylivoimaa todisti myös Unescossa työskentelevä Ashley Montag. Naisten keski-ikä on korkeampi kuin miesten. Naiset kestävät myös koettelemuksia paremmin. He osaavat paremmin hallita tunteitaan ja ovat henkisesti joustavampia kuin miehet. Hokema naisten turhamaisuudestakaan ei pidä paikkansa. Turhamaisimmat peilin edessä seisojat eivät olleet naisia vaan miehiä.

Silloin hänen ei tarvitse näytellä heikkoa ja turvatonta naisparkaa. Miksi miehet pelkäävät vahvaa naista? Ei sillä, että olisin erityisen voimakas, mutta kaiketi vain harva nainen on todella vahva. Vaikea sanoa, miten asian kokisin, tuskin ainakaan niin että se miehekkyyttäni alentaisi. Jos nainen osaisi koota hyvin Ikean kalusteet tai huoltaa autoa, mitä minä itse en siis osaa, olisi se mielestäni ainoastaan fantastista.

Olemme vastaavankaltaista ongelmaa pohtineet miespuolisten golfkavereiden kanssa. Haluaisimmeko, että a tyttöystävämme golfaisivat, jolloin olisi aina golfseuraa tarjolla, vai b ei golfaisi, jolloin olisi "hyvä syy" olla ystävien kanssa ilman tyttöystävää? Tätä ollaan jatkettu kysymyksellä: Kummassakin on olisi hyvät puolet.

Hyvän golffarityttöystävän kanssa ei itse tuskastuisi huonon pelaajan kanssa, mutta olisiko raskasta olla itse aina huonompi? Toisaalta huonosti pelaavat naiset ovat rasittavia, varsinkin huonosti pelaavat tyttöystävät, joten se olla itselle raskasta, vaikka "saisikin" olla parempi pelaaja tässä hypoteettisessa tilanteessa.

Itse valitsisin näistä vaihtoehdoista hyvän golfarin, kuten valitsisin myös teknisesti lahjakkaan, tai miksei fyysisesti voimakkaan, naisen. Oma itsetuntoni ei rakennu perustuen muiden taitoihin tai ominaisuuksiin, vaan omiini. Se on jopa mukavaa, näiden asioiden parissa puuhaillessa saa usein jopa monet hyvät naurut, jos vaikkapa koottavana oleva kirjahylly romahtaa tai seinään kiinnitettävä taulu ei suostu millään asettumaan suoraan.

Historiaa taaksepäin katsoen mies on aina ollut se, joka hoitaa vaativimmat tehtävät, mutta valitettavasti nykyisin huomaa nuoremmista herroista, ettei heillä myöskään riitä innostusta ja kiinnostusta — eikä varsinkaan teknisiin suorituksiin. Mielestäni on hyvä, että myös nainen jaksaa ja osaa tehdä. Nykyään paljon on miehisiä ammattialoja, joihin on sekoittunut naisia.

Mutta jos olisi, niin olisin vain ylpeä, että tyttö pärjää. Tätä kautta mies sitten kokee olonsa uhatuksi. Uuden maailman amatsonit http: Maailman suurin sademetsä sai nimensä näistä naissotureista. Meidänkin amatsonimme totta Antiikin naissotureita on pidetty taruolentoina, mutta uudet arkeologiset löydöt kertovat toista.

Muinaisessa Kreikassa ja suuressa osassa Lähi-itää kerrottiin tarinoita amatsoneista, naissotureista, joilla oli vain yksi rinta. Oikea rinta näet leikattiin tai surkastutettiin pois, jotta jousen käyttö oli helpom-paa. Yleisen etymologisen selityksen mukaan naiset saivat nimensäkin tästä piirteestään. Kreikan mazós merkitsee rintaa ja a- on kielteinen etuliite.

Tulkinta ei kuitenkaan ole kiistaton. Joidenkin mielestä nimi tarkoittaa ne, joita ei ole rintaruokittu. Tarinoiden mukaan amatsonit asuivat tunnetun maailman reunamilla Mustanmeren rannoilla skyyt-tien naapurissa.

Sinne heidät sijoittaa myös luvulla ennen ajanlaskun alkua elänyt kreikkalainen historioitsija Herodotos, joka itse jopa kävi alueella laajoilla perinteenkeruumatkoillaan. Hän yhdistää soturinaiset sarmaatteihin, sekakansaan, joka oli syntynyt alkuperäisten amatsonien ja skyyttien sekoittuessa.

Legendan mukaan varhaiset amatsonit ja skyytit kävivät keskenään ankaran taistelun, jota kumpikaan osapuoli ei kyennyt voittamaan. Yhteen-otto päättyi ratkaisemattomana, ja joukot vetäytyivät tahoilleen. Skyyttimiehet olivat kuitenkin ennättäneet ihastua soturinaisten urheuteen niin syvästi, että halusivat lapsia heidän kanssaan.

Niinpä miehet leiriytyivät amatsonien naapuriin ja tarjosivat heille rauhaa. Nämä päästivät miehet leiriinsä ja pariutuivat heidän kanssaan. Tästä sai alkunsa sarmaattien matriarkaatti, joka kannusti myös naisia ratsaille ja taistelukentille.

Haudoissa naisia aseineen Skyytit ja sarmaatit ovat todellista historiaa - molempien kulttuureista on saatu selvät arkeologi-set näytöt. Amatsoneja sen sijaan pidettiin myyt-tisinä olentoina, kunnes yhdysvaltalais-venäläinen tutkijaryhmä muutamia vuosia sitten löysi hautoja, jotka tuntuvat osoittavan naissotureiden olemassa-olon todeksi.

Haudat kaivettiin esiin Donin ja Volgan halkomilta aroilta, juuri sieltä, minne Herodotos sijoitti matriar-kaaliset yhteisöt. Vainajat ovat naisia, jotka on haudattu sotureiden lailla aseineen ja koruineen. Miekat ja tikarit on tutkijoiden mukaan selvästi tehty naisten käyttöön, koska aseiden kädensijat ovat pienemmät kuin miesten haudoista löytyneiden.

Haudat on ajoitettu vuosiin ennen ajanlaskun alkua. Tämä sopii hyvin yksiin sarmaat-tien historiallisten vaiheiden kanssa. Kulttuurin tiedetään kuihtuneen viimeisinä ajanlaskun alkua edeltäneinä vuosisatoina, sen jälkeen kun sarmaatit joutuivat vetäytymään Aasiasta tunkeutuneiden paimentolaisten tieltä. Samaan aikaan häviävät myös tarinat amatsoneista. Antiikin viimeisen suurvallan Rooman historiallisissa lähteissä heistä ei enää juuri puhuta.

Perimätieto muistaa naisvallan Ajatus matriarkaateista ei ole pelkkää arvailua. Se saa tukea suullisesta perinteestä. Useiden Amazonian heimojen perimätieto kertoo ajasta, jolloin naiset johtivat päällikkökuntia ja osallistuivat sotaretkiin. Erityisen paljon tällaisia kertomuksia tunnetaan Amazonjoen pohjoispuolisilta alueilta, samoilta seuduilta, joille varhaiset tutkimusmatkailijat useimmiten sijoittivat Amazonian. Ehkä luvulla juuri siellä oli vahva naisvaltainen päällikkökunta, joka hallitsi joen liepeillä asuvia heimoja - niin kuin Carvajal kirjoitti.

Samanlaisia, joskin myyttisempiä tarinoita on kerrottu myös Amazonin eteläpuolella. Xingujoen ympäristössä perimätietoa on edelleen tallella. Siellä muinaisia naissotureita kutsutaan yamuricumá-naisiksi, naisiksi, jotka oppivat elämään ilman miehiä.

Jotkin heimot järjestävät yhä myös seremonioita näiden naisten kunniaksi. Mielenkiintoista eri heimojen muistitiedoissa on myös se, että melkeinpä poikkeuksetta naissoturit kuvataan vaaleiksi tai vaaleammiksi kuin rannikon intiaanit. Tämäkin piirre, joka luonnollisesti selittyy sillä, etteivät lehväkaton alla asuvat ihmiset enemmälti rusketu, osuu yksiin sen kanssa, mitä Carvajal kertoi amatsonien ulkonäöstä: He olivat hyvin vantteria ja alastomia muuten paitsi hävynseudultaan.

Se on myös elähdyttänyt sosiaaliantropologista keskustelua nostamalla esiin pitkään vaietun tabun: Vastakkaisen sukupuolen roolin omaksuneita transseksuaalisia naisia ja miehiä on ollut useimmissa Uuden maailman intiaanikulttuureissa, joskin hieman eri määrin eri paikoissa.

Yleistäen voi sanoa, että naisten sukupuoliroolinvaihto, amatsonismi, on ollut tavallisempaa Etelä-Amerikassa, miesten transseksuaalisuus, berdatsˇismi, Pohjois-Amerikassa. Länsimaisessa kulttuurissa transseksuaalinen käyttäytyminen on perinnäisesti mielletty häpeälliseksi, mutta intiaanikulttuureissa roolinvaihtajia kunnioitettiin ja pidettiin jopa pyhinä.

Berdache-miesten tiedetään toimineen samaaneina, ja monien naissotureiden kerrotaan kohonneen yhteisönsä päälliköksi. Tätä taustaa vasten kertomukset Etelä-Amerikan amatsoneista muuttuvat entistäkin uskottavammiksi. Juha Hiltunen on Amerikan alkuperäiskulttuurien dosentti Oulun yliopistossa. Tyypillinen suomalaisisä, jolla on samat oikeudet ja velvollisuudet vauvaa kohtaan kuin äidillä. Olen nähnyt vain tuollaisia huolehtivaisia isiä, aivan kuin äitejä, mutta miespuolisia.

Naisista tuli niin vahvoja, että osa miehistä syrjäytyi ja syyttää nyt ongelmistaan ulkomaalaisia. Suomalaiset naiset taas [etsivät puolisoa ulkomailta], koska haluavat tunteikkaampia miehiä kuin suomalaiset.

Vaikeinta on tottua syljeskelyyn ja kuseskeluun julkisella paikalla, purnaa yksi englanninkielisessä ryhmässä.

Jopa työpaikoilla suomalaiset eristäytyvät ulkomaalaisista. Eikä suomea opi, koska jos kysyy jotain suomeksi, suomalaiset vaihtavat heti englanniksi. Venäläinen siivooja läksyttää suomalaisia veteliksi sottapytyiksi.

He eivät osu pönttöön tai roskikseen heittäessään paperia, jättävät hiuksiaan kaikkialle ja läikyttelevät kahviaan jopa omille pöydilleen.

En ole varma, onko kiroilu paras tapa kehittää lapsista maailmanluokan pelaajia. Täällä on vähemmän moukkia ja röyhkeyttä. Yksi monista syistä rakastaa Suomea. Jotkut kertovat, että Suomi on muuttanut heitä.

Kotimajoituksessa nämä saavat luontevan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin. Irakista tullut Sahar on oppinut suomalaiselta perheeltään, että naiset voivat olla vapaita, ja heillä saa olla mielipiteitä. Pääkaupunkiseudulla asuvat Karoliina Ek ja Tomi Andersson seurasivat huolestuneina syksyllä puhjennutta pakolaiskriisiä. Pariskunnan mielissä heräsi kysymys: Kun Ek ja Andersson kuulivat Refugees Welcome Finland -verkostosta, joka organisoi turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta, he päättivät lähteä mukaan toimintaan, vaikka eri kulttuurista tulevan ventovieraan ihmisen majoittaminen omaan kotiin arvelutti aluksi.

Jos olisimme itse samassa tilanteessa, niin haluaisimme, että joku ottaisi meidätkin kotiinsa, ja kaikki on mennyt ihan loistavasti, Ek sanoo.

Ekin ja Anderssonin talossa oli sopivasti yksi huone vapaana, ja marraskuussa sinne muutti uusi asukas, Irakista tullut vuotias Sahar. Silloin nainen kävi perheensä kanssa ostoksilla Turkissa.

Lähtö Suomeen koitti, kun Isis alkoi saada jalansijaa Irakissa. Sahar ei tiennyt Suomesta juuri mitään, mutta oli kuullut, että Suomi voisi olla hänelle hyvä maa, koska täällä on uskonnonvapaus. Isisin tapa kohdella naisia huolestuttaa Saharia, sillä erityisesti hänen kaltaisensa naimattomat naiset ovat vaarassa joutua seksiorjiksi.

Usein Irakissa avioidutaan noin 25 ikävuoteen mennessä, mutta Sahar ei ole halunnut vielä naimisiin. Hän on opiskellut tietojenkäsittelyä yliopistossa ja haluaisi myös työpaikan, mutta naiselle se ei ole helppoa Irakissa. Miehet määräävät Irakissa naisten elämä on ollut rajoitettua jo ennen Isisin aikaa. Jopa ostoksille mennessä on hyvä olla mukana joku miespuolinen henkilö, kuten aviomies, isä tai veli. Niin on turvallisempaa, ja yksin liikkuvaa naista voidaan pitää myös "huonona naisena".

Suomessa Sahar on yhtäkkiä vapaa. Perheen miehet eivät enää kontrolloi hänen tekemisiään tai pukeutumistaan. Voin päättää itse, mitä teen elämälläni. Irakissa vallitseva kulttuuri päättää puolestani. Voiko Suomessa seurustella menemättä kihloihin? Suomessa turvapaikanhakijat ovat kahden kulttuurin vaikutuspiirissä. Irakilaisella yhteisöllä on vahva vaikutus, vaikka Suomessa on eri säännöt.

Suomessa ollessaan Sahar ei ole tapaillut miehiä, mutta seurustelukulttuuri on iso puheenaihe hänen naispuolisten ystäviensä keskuudessa. Irakissa naisen ja miehen pitää mennä kihloihin, jotta he voivat tapailla. Sen vuoksi lähes tuntemattomat ihmiset voivat kihlautua, mutta se ei välttämättä johda avioliittoon, ja kihlaus voidaan myös purkaa. Turvapaikanhakijat joutuvat pohtimaan, miten heidän nyt pitäisi toimia. Voiko Suomessa seurustella ilman kihlausta?

Voivatko naiset liikkua yksin? Miten pitäisi suhtautua, jos miespuoliset turvapaikanhakijatuttavat yrittävät rajoittaa naisten menoja? Näistä asioista Sahar voi keskustella isäntäperheensä kanssa. Juuri tässä on kotimajoituksen etu verrattuna vastaanottokeskukseen, jossa turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen keskenään.

Kotimajoituksessa he kuulevat kieltä päivittäin ja saavat luontevan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin.

Saharille uutta on esimerkiksi se, että perheen isä osallistuu kotitöihin. Irakissa naiset saavat olla hyvällä tavalla itsekkäitä Mutta Saharin tulo on antanut myös isäntäperheelle mahdollisuuden oppia uusia asioita. Kahdeksanvuotias Tinka-tytär osaa jo parikymmentä sanaa arabiaa, ja koko perhe on saanut tutustua arabialaisen keittiön herkullisiin makuihin.

Sahar on myös opettanut perheen äidille, Karoliina Ekille, että Irakissa naiset suovat itselleen monia ylellisyyksiä. Rajoitettua elämää piristävät kauneushoidot, joihin käytetään paljon rahaa. Hiukset ja tukka ovat aina kunnossa, kun lähdetään ulos. Voisimme kuitenkin olla hyvällä tavalla itsekkäämpiä, Ek sanoo. Naisista on jo tullut hyviä ystäviä. Kun Ekillä oli pikkujoulut, Sahar laittoi hänelle hienot kynnet. Myös pukeutuminen on yksi naisten puheenaiheista. Tärkeintä on vapaus ja oikeus mielipiteisiin Mutta palataan olennaiseen.

Ulkonäköasioita tärkeämpää Saharille on vapaus, jota hän on oppinut suomalaiselta ystävältään. Täällä nainen on todella vaikutusvaltainen henkilö. Hänellä on oikeuksia ja mielipiteitä. Hän voi tehdä ihan mitä haluaa. Sahar toivoo, että hän saa jäädä Suomeen. Vapautta maistanut ei halua luopua siitä. Irakissa naisten elämä on ollut rajoitettua jo ennen Isisin aikaa. Kun nuoren kanadalaisen Linda Evengelistan väitettiin luvun alussa sanoneen, ettei nouse sängystä alle markan päiväpalkan, syntyi käsite supermalli.

Ja Linda Evangelista oli maailman ensimmäinen sellainen. Tuolloin malleille maksettiin yhtä hyvin kuin elokuvatähdille. Nuo samat tytöt kuin George Michaelin musiikkivideolla Freedom. Kun nämä naiset luvun lopulla kulkivat cat walkinsa päähän ja lopettivat mallinuransa — miljonääreinä — supermalliuden uskottiin olevan loppu. Lehtien kansia koristivat filmitähtien kuvat mallien sijaan: Jennifer Anistonit ja Lopezit veivät malleilta leivän suusta.

Vuonna Linda Evangelista joutui Vogue-lehden mukaan alentamaan palkkiotaan, koska hänen esiintymisensä muotinäytöksessä Portugalissa oli epätasaista. Muotiteollisuus vannoi, ettei antaisi enää koskaan mallien hallita itseään. Vogue raportoi limusiineista matkaavista malleista, jotka potkivat kuljettajaa piikkikorollaan niskaan ollessaan tyytymättömiä tämän ajotapaan.

En usko, että supermalleja enää syntyy. Mutta supermallisukupolven myötä syntyi sukupolvi nuoria naisia, jotka halusivat olla aivan kuin supermallit. Malleiksi haluavia tyttöjä ei ole ollut koskaan niin paljon kuin nyt.

Ja kun kilpailu on kova, vain parhaimmat pärjäävät. Erityisesti näytösmallit ovat riukuja. Cindy Crawford olisi nykystandardeilla liian lihava näytösmalliksi: Feminismi ja uhrattava mies! Nainen meni naimisiin itsensä kanssa - tällaiset olivat häät Perjantai Houstonista kotoisin oleva Yasmin Eleby oli päättänyt mennä naimisiin ennen nelikymppisiään.

Kun oikeaa miestä ei alkanut kuulua, rohkea nainen ilmoitti kävelevänsä alttarille vaikka yksin. Upeaan violettiin mekkoon pukeutunut morsian järjesti häänsä Houston Museum of African American Culture -museossa. Yasmin ei suinkaan seisonut alttarilla yksin, vaan hänellä oli tukenaan huikea kymmenen morsiusneidon joukko.

Toimituksen suoritti morsiamen pappina työskentelevä sisar. Liitto jäi tosin ilman virallista sinettiä, sillä lain mukaan yhden ihmisen avioliitto ei ole mahdollinen. Okei, Yasmin ei tietenkään voinut laillisesti naida itseään, joten tilaisuus oli enemmänkin hengellinen seremonia, jossa hänet saatteli alttarille äiti. Yasmin halusi osoittaa häillään sen, ettei ihminen välttämättä tarvitse kumppania ollakseen onnellinen ja täydellinen.

Ystävät ja sukulaiset kutsuttiin uudenvuodenpäivänä juhlistamaan rouvan avioliittoa Taiwanin Nantouhun. Häävieraille pitämässään puheessa Chen kehui itseään onnekkaaksi tavattuaan itsensä ja rakastuttuaan itseensä. Chen Ching ei ole ainoa nainen, joka on menyt itsensä kanssa naimisiin. Hän perusteli puolisovalintaansa sillä, että hänestä oli jo korkea aika mennä naimisiin vaikka sitä oikeaa ei ollutkaan vielä löytynyt.

Miia Naisen kuuden vuoden sinkkuna oleminen päättyi häihin itse itsensä kanssa. Brittiläinen Grace Gedler on mennyt naimisiin itsensä kanssa. Metron mukaan naisen häitä vietettiin 50 vieraan kera maaliskuussa, mitä edelsi kosinta viime vuoden marraskuussa. Hän päätti mennä itsensä kanssa naimisiin oltuaan sinkkuna kuusi vuotta ja rakennettuaan hyvän suhteen itsensä kanssa. Metron mukaan häät jännittivät Gedleriä siitä huolimatta, että tuleva puoliso on hän itse.

Hän kuitenkin piti kiinni suunnitelmastaan ja tuntee olevansa nyt varattu sinkun sijaan. Tällaisten soolohäiden hehkutetaan vahvistavan itsetuntoa. Miksi mennä naimisiin ollenkaan?

Feministiseksi mielletty Jezebel-sivusto kirjoitti eilen kaikille itsensä naimista suunnitteleville sinkkunaisille omistetun kirjoituksen.

Siinä he muistuttavat, että itsensä naimisesta on tullut ilmiö, eikä siinä ole enää mitään uutta, omaperäistä ja hyvällä tavalla avioliittoinstituutiolle haistattelevaa. Moni itsensä naineista naisista kun on perustellut valintaan sillä, että haluaa kunnioittaa ja rakastaa itseään, eikä hitsi vieköön tarvitse ketään muuta elämäänsä.

Jutun kirjoittanut toimittaja tiedostaa sen, että kaikki voivat tehdä tismalleen sellaisia valintoja kuin haluavat. Hän kuitenkin muistuttaa, että naimisiinmenolla oikeastaan vain vahvistaa perinteisen avioliittoinstituution valtaa.

Jos haluaa rikkoa sääntöjä, miksi mennä naimisiin ollenkaan? Kenties siksi, että seurustelukumppanisi kuuluu johonkin seitsemästä kartettavasta miestyypistä. Haluamme itsellemme kaikin puolin parhaan mahdollisen miehen. Silti moni päätyy seurustelemaan sellaisen kanssa, joka osoittautuu täydelliseksi hutiksi. Jälkiviisaana on helppo miettiä, mikä tyypissä oli vikana. Pienemmällä surulla selviäisi, jos jo ennen seurustelua aloittamista pystyisi päättelemään, onko toinen ehdottoman väärä kumppaniehdokas.

Ainakin seuraavat seitsemän miestyyppiä kannattaa kiertää kaukaa. Muuten luvassa on todennäköisiä vaikeuksia ja sydänsuruja. Vastaeronnut Tuskin haluat olla vastikään edellisestä suhteestaan lähteneen miehen lohtu ja laastari? Etkä etenkään, jos mies on tullut jätetyksi. Harva on henkisesti valmis uuteen suhteeseen heti vanhan päätyttyä. Jäljellä voi olla paljon käsittelemättömiä asioita eikä äskettäin eronnut mies ole välttämättä sinut uuden elämäntilanteensa kanssa.

Äkkipikainen raivostuja Varoituskellojen on syytä soida, jos vastoinkäymiset ja pienet harmit saavat hänet raivon partaalle ilman ennakkovaroitusta. Jokainen harmistuu ja suuttuu toisinaan, mutta jos reaktio on aina hämmentävän voimakas, kannattaa perääntyä. Vai viihdytkö miehen kanssa, joka väärän ruoka-annoksen saadessaan raivoaa suureen ääneen ja haukkuu tarjoilijan? Tai saa kaistanvaihtajan takia rattiraivon? Vai haluatko kumppanin, joka ymmärtää, mistä hänen tunteensa ja reaktionsa syntyvät ja joka kykenee vastavuoroisuuteen?

Aseman ja rahan perässä juoksija On hienoa, jos ihmisellä on kunnianhimoa. Mutta ongelmia on luvassa, mikäli miehen identiteetti rakentuu titteleiden ja palkan varaan ja hän arvottaa kaiken niiden kautta. Elämässä pitää olla muutakin sisältöä. Muuten se ei ole tasapainossa. Jos työ ja raha ohittavat hänen tärkeysjärjestyksessään kaiken muun, mihin kuvittelet itse sijoittuvasi?

Eri päämäärään pyrkivä Mieti, mitä toivot suhteelta. Todennäköisesti joudut pettymään, mikäli pidät yhtä miehen kanssa, jolla on erilaiset päämäärät kuin sinulla. Suhteeseen ryhtyessään on täysin hyväksyttävää kysyä, mitä kumppani suhteelta toivoo. Jos toiveenne esimerkiksi sitoutumisesta ja lasten hankinnasta eroavat radikaalisti toisistaan, suhteen jatkamista kannattaa harkita uudelleen. Kunnianhimoton saapas Kunnianhimoton tyyppi on haluton parantamaan elämäänsä.

Hänellä ei ole motivaatiota eikä hän tunne vastuuta omista teoistaan. Hän ei ole valmis ponnistelemaan itsensä eikä myöskään kenenkään toisen puolesta. Tottakai tämä heijastuu myös parisuhteeseen. Hän on laiska itsensä ja samalla sinun suhteesi. Mammanpoika Tiiviit perhesiteet eivät ole huono asia. Mutta jos mies on taloudellisesti, tunteidensa tasolla ja muillakin tavoin sidoksissa lapsuutensa perheeseen, hän ei ole parisuhdeainesta.

Suhteessa pitää voida luottaa siihen, että muodostatte tiimin ja olette toisillenne lojaaleja - myös silloin, kun kyse on jomman kumman perheestä. Mammanpojan kanssa seurusteleva saa tuskin tuntea olevansa tyttöystävä ja se miehen elämän ykkönen. Hänen elämässään sovit äidin, kotitalousihmeen ja rakastajan rooliin. Et hänen elämänsä ykkösnaiseksi. Narsisti Kukapa ei rakastuessaan näkisi kumppaniehdokasta ruusunpunaisten silmälasien läpi.

Hän vaikuttaa kaikin puolin elämäsi mieheltä. Etenkin, jos hän hukuttaa sinut lahjoihin, kukkiin ja pitää muutenkin kuin kukkaa kämmenellään. Jos hän tuntuu liian täydelliseltä ollakseen totta, hän voi todella olla valhetta.

Jos hänellä on narsistisia taipumuksia, ei hänen perimmäinen päämääränsä ole hemmotella ja ilahduttaa sinua, vaan saada sinut arvostamaan ja ihailemaan häntä. Hän käyttää kaikki keinot kietoakseen sinut verkkoonsa. Suhteen edetessä huomaat, että olet hänelle täysin arvoton.

Hän sivuuttaa emotionaaliset ja fyysiset tarpeensa. Suhteessanne on vain hän, hänen tarpeensa ja päämääränsä. Mies, oletko sittenkin seksisurkimus? Nämä merkit kertovat, että seksipetona itseään pitävä herra voikin olla surkea sängyssä.

Esileikki jää väliin Mies voi olla heti valmis tositoimiin. Nainen tarvitsee kuitenkin aikaa lämmetäkseen. Me tarvitsemme sitä kiihottuaksemme ennen varsinaista yhdyntää, Morse kuvailee. Hänen mukaansa esileikki ei ole ehdotus, vaan se on ehdoton vaatimus. Ei suuseksiä Kun innostus on kova, ei aina haluaisi tuhlata aikaa asioihin jotka itsestä tuntuvat turhilta. Siksi suuseksi voi jäädä väliin, kun mieli tekee jo itse yhdyntää. Morse muistuttaa, ettei naisen mielestä mikään ole seksikkäämpää kuin mies, joka antaa suuseksiä.

Vain harva nainen saa orgasmin yhdynnässä, suuseksin avulla kumppani laukeaa huomattavasti helpommin. Ei koskettelua seksin jälkeen Voi tuntua houkuttelevalta kierähtää seksin jälkeen selälleen ja alkaa kuorsata. Nainen kuitenkin nauttisi koskettelusta ja halailusta seksin jälkeenkin.

Yhteinen hellittelyhetki tekee hyvää parisuhteelle ja lisää läheisyyden tunnetta, toteaa University of Toronto - Mississaugassa tehty tutkimus. Uuden kokeileminen pelottaa - siksi ei kokeilla mitään On ikävää, jos seksi rutinoituu. Joskus se voi johtua suorituspaineista: Pelko saa helposti turvautumaan tuttuun ja totuttuun, mikä sitten käy helposti tylsäksi.

Morse kehottaa hylkäämään pelot ja rohkaistumaan. Siinä riisuudutaan alasti toisen ihmisen kanssa, ja asetutaan mahdollisimman intiimiin tilanteeseen, hän kuvailee. Vastaan tulee taatusti noloja hetkiä, eikä kaikki mene aina aivan putkeen. Silti mokienkin tekeminen on parempi asia kuin tekemättä jättäminen. Egon pönkittäminen seksillä Ei ole hyvä, jos naisen on saatava orgasmi vain, että mies voi tuntea itsensä huippurakastajaksi.

Se tarkoittaa sitä, että seksi on vain tapa pönkittää egoa. Naiselle voi aiheutua kovia orgasmipaineita, ja hän saattaa niiden takia teeskennellä laukeamista. Lopulta teeskenteleminen vie kyvyn nauttia. Morse varoittaa, että jos keskittyy vain omaan suoritukseen ei tule mieleen kysyä toiselta, mitä hän oikein haluaa. Eikä opi, kuinka hän saa oikeasti orgasmin: Kumppanin vaikeneminen Jos nainen nauttii oikeasti, niin hän sanoo jotain!

Kaikki eivät tietenkään voihki ja mourua kiihkoissaan kovaan ääneen, mutta kestohiljaisuuden pitäisi olla selvä varoitusmerkki. Se vihjaa ettei hän nauti. Samoin kun se, jos hän ei puhu asiasta seksin jälkeen kun mies hehkuttaa, miten mahtavaa kaikki oli. Kumppanin ylinäytteleminen Huonona merkkinä voi pitää myös sitä, jos toinen alkaa voihkia kuin pornotähti vaikkei häntä ole edes ehtinyt kunnolla koskettaa.

Mitä todennäköisimmin hän näyttelee. Morsen mukaan käytöksen taustalla voi toki olla se, että halutaan olla toiselle mieliksi sekä pelko siitä, saavatko he oikeasti orgasmin. Unohdat hänen orgasminsa Valitettavan usein käy niin, että kun mies laukeaa, ei hän enää kiinnitä huomiota naisen orgasmiin.

Tai olettaa, että toinenkin sai sellaisen samaan aikaan. Hyvä rakastaja haluaa, että toinenkin nauttii ja pitää huolta naisensa orgasmista, hänen vuokseen. Jos nainen ei ole vielä saanut orgasmia ja mies on jo lauennut, on kannattaa miehen jatkaa naisen hyväilyä ja kiihottamista onnelliseen loppuun asti. Naisen on jatkossa helpompi nauttia seksistä, kun hän tietää että hänenkin tarpeensa otetaan huomioon vaikka mies olisikin ehtinyt saada orgasmin ensin. Hän on kiinalainen nuori mies, joka haluaa elää arkea rakastamansa ihmisen kanssa.

Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä. Zhangilla on työpaikka, mukava vaimo ja vuoden ikäinen poika. Tämän todellisuuden tuntevat Zhangin perhe ja sukulaiset, naapurit ja työkaverit. Vain muutama ihminen tietää, että Zhangilla on poikaystävä, hänen vaimollaan tyttöystävä ja että heidän avioliittonsa on laillisella sopimuksella vahvistettu niin sanottu yhteistyöavioliitto.

Zhang etsi pitkään itselleen lesbopuolisoa, jonka kanssa voisi solmia yhteistyöhön perustuvan liiton. Vanhempien painostus aloilleen asettumisesta ja perheen perustamisesta alkoi tuntua sietämättömältä, eikä seksuaalisesta suuntautumisesta kertominen ollut Zhangille vaihtoehto.

Lopulta hän löysi silloisen poikaystävänsä avustuksella samoin ajattelevan lesbon netistä. Halusimme kummatkin lapsia, joten se lisättiin notaarin kanssa tehtyyn lailliseen sopimukseen, tavallaan avioehtoon. Vuokrattavat poikaystävät ja kulissihäät Kiinassa perinteet aiheuttavat suuria paineita perheen perustamiselle. Erityisesti juhlapyhien aikaan on tärkeää sopia muottiin. Paineet eivät kosketa ainoastaan homoseksuaaleja. Myös sinkkunaiset palkkaavat poikaystäviä netistä sukulaisvierailulle juhlapyhien aikaan välttääkseen painostusta ja kuulusteluja.

Kiinassa vuotiasta sinkkunaista pidetään jo lähes menetettynä tapauksena. Ilmiölle on oma nimensäkin: Sheng nu eli ylijäämänaiset. Joskus riittävät kulissihäät, eikä varsinaista avioliittoa solmita. Saksalaisen Franzin lesbo työkaveri maksoi hänelle, jotta hän teeskentelisi menevänsä naimisiin tämän kanssa.

Työkaveri järjesti häät, jonne kaikki tämän sukulaiset, naapurit ja tuttavat kotipaikkakunnalta oli kutsuttu.

Kaikki toteutettiin häissä perinteisen kaavan mukaan: Vain hääpari tiesi, ettei heitä virallisesti vihitty. Franzin työkaveri muuttikin kulissihäiden jälkeen ulkomaille tyttöystävänsä kanssa. Viimeisen vuoden aikana HLBT-oikeudet ovat edenneet maailmalla harppauksin. Kiinassa asiasta ei käydä julkista keskustelua. Optimistisimmat aktivistit kuitenkin toivovat Kiinan vinoutuneen sukupuolijakauman luovan mahdollisuuksia seksuaalivähemmistöille.

Jos Kiinassa on vuonna naimaikäisiä miehiä yli 20 miljoonaa enemmän kuin naimaikäisiä naisia, ehkä se toimii kimmokkeena sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksynnälle. Avioliitto on valtion näkökulmasta vakauttava instituutio.

Zhangin mielestä yhteistyöavioliitto toimi hyvin ennen lapsen syntymää. Yhdessä asuminen ei ole ideaalia, mutta lapsi tarvitsee meitä kumpaakin. Sukulaistenkin kanssa on monimutkaisempaa. En enää suosittelisi yhteistyöavioliittoa.

On vain parempi kohdata itsensä sellaisena kuin on. Millainen onni olisikaan jakaa elämänsä rakastamansa ihmisen kanssa. Mutta onko mies myös uusi? Mikä on sellainen mies, joka rakastaa shoppailua? Ihailee David Beckhamin ulkonäköä? Lukee Wallpaperia ja Voguea? Hän on metroseksuaali, uusi urbaani ihmistyyppi mainostoimiston nelikentässä. Mutta ovatko uutta miehen tavat vai käsite?

Olemmeko tavanneet hänet jo aiemmin? Viime vuoden sana Yhdysvalloissa oli metroseksuaali. Metroseksuaali on mies, joka on kiinnostuneempi kauneudenhoidosta kuin kampiakselista. Metroseksuaalin sankari voi olla David Beckham, mutta ei Becksin jumalaisten keskitysten vaan tämän taivaallisen — ainakin muodinmukaisen — kuontalon takia.

Metroseksuaali sekä näyttää että tuoksuu hyvältä, rakastaa perinteisesti naisellisia tai homomaisina pidettyjä asioita kuten shoppailua, kauneushoitoja ja itsensä treenaamista narsistisista syistä. Tämä uusi miestyyppi elää suurissa New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa metropoleissa, mutta hänet voi tavata mistä hyvänsä pienemmästäkin länsimaisesta kaupungista. Hän on usein hyvin koulutettu ja samalla kosketuksissa herkkään puoleensa.

Metroseksuaaleja löytyy muodin ja viihteen alalta mutta myös pankeista ja mainostoimistoista. Metroseksuaalin prototyyppi voisi olla Amerikan psykon päähenkilö Patrick Bateman, tosin ilman yhtä häiriintynyttä mielenlaatua.

Yhdysvalloissa metroseksuaalit ja heidän vaikutusvaltansa tuntuu lisääntyvän jakaantumalla. Osaltaan sitä todistaa superssuosittu tv-sarja Queer Eye for the Straight Guy, jossa hillitön homoryhmä Fab Four pistää uusiksi värittömien ja liian taviksen oloisten heteromiesten tyylin, kodin sisustuksen ja elämämäntavat.

Markkinamiehille metroseksuaalit ovat märkä uni. Muun muassa kosmetiikkafirmat, Biotherm, Decleor, jopa kotimainen Lumene, ovat lanseeranneet miehille hurjan kasan komistustuotteita. Suuren suosion maailmalla on saanut voide, joka saa ihon näyttämään vastustamattomalta klubivalojen loisteessa. Mutta mikä meillä on uutta miesten elämäntyylissä, on jo gammal sak Ruotsissa. Siellä ei ole lainkaan epätavallista, että yliopisto-opiskelijamies käy solariumissa ja lisää aamuisin kasvoilleen värivoidetta.

Metroseksuaalin synty Alkuaan metroseksuaali-termi määriteltiin jo luvun puolivälissä. Sen jälkeen se on innostanut myös monia tutkijoita tekemään siitä oman tulkintansa. Amerikkalaisen futurologi Marian Salzmanin mukaan metroseksuaalisuus on seurausta työpaikoilla tapahtuneesta naisten valtaannoususta ja sitä seuranneesta perinteisten sukupuoliroolien muutoksesta.

Teorian mukaan miehet tahtovat esiintyä naisten tapaan itsestään huolehtivina, hyvän kasvatuksen saaneina ja avoimina. Hyväksyessään elämäänsä pehmeämpiä arvoja etenkin vanhemmat metroseksuaalit puolustavat perhettä ja korostavat miehen roolia lastenkasvattajana ja perheen koossapitäjänä.

Kun David Beckham poseeraa muotiraamatuissa ilman paitaa, lapsi sylissään ja kertoo samalla onnellisen perheen olevan hänen menestyksensä salaisuus, pääsee niin miehiltä kuin naisiltakin syvä, ihastunut huokaus. Tosin joitain tuo saattaa oksettaakin. Metroseksuaaleissa saattaa nähdä jälleen yhden uuden todisteen kulttuurimme ulkonäköpakkomielteestä.

Myönnettävä on, että hyvä on, kun mieskin käy suihkussa ja rasvaa jalkansa, mutta entä ylenmääräinen peiliin tuijottelu ja kaupassa ravaaminen? Arvioijasta riippuen sitä pidetään naisten tapauksessa osoituksena joko naisen tyhmyydestä tai turhamaisuudesta tai siitä, että nainen on patriarkaalisen yhteiskunnan alistama. Ovatko metroseksuaalit todiste tasa-arvosta vai siitä, että nyt miestäkin pannaan halvalla? Shoppailu hoitaa suhdetta Petri Ahosen mukaan asu määrittää mielentilan. Vaikka olemme etsimässä vaatteita hänelle, jaksan kiertää kauppoja koko päivän", design-farkkuihin ja hillittyyn paitaan pukeutunut Petri Ahonen, Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja kertoo.

Itse hän tekee etenkin ulkomailla paljon heräteostoksia. On hienoa lähteä illalla ulos, kun tietää näyttävänsä hyvältä. Silloin hänen käytöksensä muuttuu automaattisesti herrasmiesmäisemmäksi. Tanssiryhmän toimitusjohtajana ja samalla myös ryhmän esiintyjänä ulkonäön on oltava kunnossa jo työnkin takia. Käyn salilla kuusi kertaa viikossa, mutta kaikki tekeminen lähtee omasta itsestä ja hyvinvoinnin tärkeydestä.

Terveellisen ruokavalion lisäksi noudatan myös terveellisiä elämäntapoja, en tupakoi ja juonkin vain kohtuudella. Siten myös ihoni on aina ollut luonnostaan loistavassa kunnossa. Olen tosin aina käyttänyt ihonhoitotuotteita ja pitänyt huolta siitä, ettei iho pääse kuivumaan.

Häät ovat tulossa ja toivottavasti myös suuri perhe. Fiksuudellaan ja vahvuudellaan nainen tuo moniin asioihin huomattavasti enemmän järkeä", Ahonen sanoo. Tyyli on elämäntapa Tommi Björkin olemus on rento mutta huoliteltu. Keskellä valkoisinta talvea hänen kasvojaan komistaa aito rusketus. Hänen päänsä on ajeltu kaljuksi ja silmillä on design-lasit.

Lasejaan Björk uusii niin usein, että niiden hinnalla olisi tehnyt jo monta silmäleikkausta, mutta se ei ole olennaista, tyyli on. Björk istuu työpaikkansa Rainmakerin sohvalla nuorisovaatteiden ympäröimänä. Samat vaatteet nähdään kaupoissa ensi syksynä. Yhdessä veljensä Harrin kanssa Björk pyörittää tukkuliikettä, joka vastaa pitkälti Suomen trenditietoisten vaatevalikoimasta.

Siten Björk on enemmän kuin tietoinen, mitä muodissa tapahtuu, ja hänen oma tyylinsä on usein ison askeleen edellä. Sen jälkeen niitä ei enää voikaan käyttää. Seuraan muotia, mutta oma tyylini tulee vahvasti takaraivosta. Yleensä tiedän, etten ole mennyt pahasti metsään, kun menen pelaamaan frendien kanssa biljardia ja ne nauraa, että mitä helvettiä sulla nyt on päällä", Björk sanoo.

Ulkomailla Björk kiertää vaatekauppoja huikeaan tahtiin. Kotona onkin tavaraa jo yhden vaateliikkeen verran, tietysti siisteihin pinoihin aseteltuna. Kesäisin Björk hankkiutuu eroon osasta kirppareilla, mutta Hawaji-paidat jäävät kaappiin odottamaan suotuisaa trendisuvannetta. Siten 90 euroa uudesta paidasta on pikkuraha, kunhan tuote on laadukas. Koska reissaan paljon, mulla on aina voidepurkki laukussa ja väsyneelle iholle tarkoitettu silmänympärysvoide on ihan ehdoton rankan baari-illan jälkeen, jos aamulla pitää mennä duuniin.

Hän käy salilla, pelaa fudista, lumilautailee, lenkkeilee, venyttelee sekä kokeilee mielellään uusia lajeja. Viimeisimpänä hän innostui astanga-joogasta. Jooga tuo loistavan olon. Se on hyvä tapa aloittaa viikko, sillä tunnin jälkeen olo tuntuu aina levolliselta. Jo vuosikymmenet miehiä tanssitunneille houkutelleen tanssija-koreografi Osku Heiskasen mukaan miehisten mallien muutos näkyy Suomessa uskalluksena kokeilla perinteisesti feminiinejä asioita.

Kyllähän jotkut miehetkin kasvohoidoissa käyvät, mutta useammat pitävät sitä täysin turhana", Heiskanen sanoo. Vaikka kokeilunhalua olisikin, puuttuu miehiltä tietoa. Monet esimerkiksi uskovat ihonkuorinnan vaikuttavan ihmisen bakteerikantaan epäterveellisesti. Eikä kasvonaamioitakaan ole toistaiseksi otettu käyttöön miesten saunailloissa.

Usein kehitys tapahtuu myös itsestään. Kun miehet esimerkiksi löytävät astanga-joogan, selviää ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen merkitys heille kuin itsestään. Viime vuosikymmenen aikana naiset ovat omaksuneet paljon miehiltä ja muuttuneet etenkin työelämässä kovemmiksi ja määrätietoisemmiksi. Ja nyt miehet haukkaavat puolestaan naisten tontilta.

Heitä on jo Tilastokeskuksesta kuuluu kummia: Pojat ostavat enemmän brändivaatteita kuin tytöt. Lisäksi miesten kosmetiikkakulutus on kaksinkertaistunut joka vuosi luvun lopusta. Kertooko tämä metroseksuaalien esiinmarssista, tutkija Terhi-Anna Wilska? Arviolta 70 prosenttia heistä asuu Helsingissä, loput Turussa ja Tampereella. Poikia, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita ulkonäöstään on koko ajan vähemmän. Tärkeitä vaikuttajia ovat olleet idolit, kuten David Beckham.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana metroseksuaalinen elämäntyyli on lisääntynyt nopeasti. Ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt. Pääosin metroseksuaalit ovat alle 25—vuotiaita, 30 ikävuoden ylittäneitä metroseksuaaleja on todella vähän.

The Metrosexual Guide to Style: SS-johtaja tapasi käydä manikyyreissä. Horror liikkui aina kiillotetuissa ratsastussaappaissa ja valkoisissa hanskoissa. Hänen väitettiin päihittäneen Richard Nixonin tv-väittelyssä, koska antoi puuteroida kasvonsa. Dandy-runoilija, joka viimeisteli aina asunsa vaaleanpunaisilla hanskoilla. Solarium-yrittäjien ja kultakauppiaiden märkä uni.

Demokraattien presidenttiehdokas, joka liputtaa metroseksuaalisuuttaan. Myös oman ulkonäkönsä ammattilainen. Professori, joka on aina moitteeton, kaikin tavoin.

Kirjoittanutkin keisarinajan tavoista ja seuraelämästä. Carl Gustav Emil Mannerheim: Metroseksuaalit menivät, nyt tulevat spornoseksuaalit Jenni Junkala Metroseksuaalisuus alkaa olla jo historiaa, nykyään miehet ovat spornoseksuaaleja, Telegraph-lehti ehdottaa. Spornsexual-termillä lehti viittaa urheilullisuuteen ja haluun olla himoittu. Spornoseksuaalin miehen sisällä asuu metroseksuaali, joka haluaa kaiken muun lisäksi olla vielä haluttavan näköinen.

Jos metroseksuaalit olivat hoikkarunkoisia, spornoseksuaalit ovat treenattuja. Muodonmuutoksen on kokenut myös metroseksuaalien esikuva David Beckham - hyvännäköinen, huoliteltu, tyylikäs, tikissä, naisten päiväunien kohde. Spornoseksuaalit ottavat selfieitä itsestään ja jakavat niitä sosiaalisessa mediassa, treenaavat, pukeutuvat pikku pikku speedoihin ja tatuoivat ja lävistävät itsensä, Telegraph kirjoittaa.

Kukapa ei haluaisi tehdä kaikkea tätä! Ennen tätä tarinaa olin flirttaillut jo pitkään ajatuksella miesten välisestä seksistä. Nainen on oli ollut minulle silti se himottavampi sukupuoli.

Seksi oli ollut nautittavaa ja täysin heteroa. Useita vuosia sitten juoduin kuitenkin tunnustamaan itselleni ettivät asiat olleet näin yksinkertaisia. Huomasin että kuvat erektoituneista kulleista saivat vatsanpohjan kutittamaan odottamattomalla tavalla. Kiinnostus eteni pitkään hitaasti, kaapin ovien takana. Ensimmäinen vihje tuli jo armeijassa.

Tuvassa pyörineestä pornolehdestä oli viety jo kaikki herkulliset kuvat mujista. Lehteen kuului kuitenkin oma gay-speciaali vihko, joka oli ajautunut hylkytavarana pinon alimmaiseksi.

Eräänä huonosti valvottuna ginesviikonlopun yönä hiippailin vaivihkaa lukemistolle ja sulloin posket kuumottaen gay lehden hihaan. Nukkuvan kasarmin vessassa sivujen kääntely kuulosti omiin korviin tuskaisen kovalle.

Kaikki veri tuntui karanneen kylmistä vapisevista sormista, kun aloin kääntelemään lehteä. Kaksi seilorikundia riisui toisiaan. Huomasin käsistä karanneen veren pakkautuneen kullintyveen, kun katsoin kuvaa suussa pullistelevasta elimestä. Kaivoin hieman epäuskoisena sykkivän munani ulos ahtaaksi käyneistä housuista. Mähän pidin näistä kuvista. Kun pääsin sivulle jossa, kundi pani toista pukkarin ovea vasten laukesin niin kovaa jalat oli mennä alta.

Lehden heitin roskikseen, mutta lopun yötä nukuin sikeästi. Välillä unohdin kokonaan nämä halut. Aina ne kuitenkin palasivat. Joka kerta hieman voimistuneina ja vaativampina. Elin parisuhteessa naisen kanssa, mutta yksinäisinä hetkinä kokeilin itsekseni kaikenlaista. Ajelin peppun sileäksi ja karvattomaksi. Ujutin saippuoidun sormen varovasti peppuun. Kiusasin sulkijalihasta ensin pienillä dildoilla ja lopulta vähän isommilla.

Katsoin samalla bi-pornoa netistä ja lehdistä. Tulin ryöpsähdellen käteen, housuille, talouspaperiin. Nautinnon jälkeen palasi häpeä.

Asiat selkeytyivät kerran kun olin nolostellen vieraillut pornoliikkeessä. Olin hommannut erittäin aidonnäköisen ja tuntuisen kumidildon. Siinä oli imukuppi kiinnitys, jolla sen pystyi kiinnittämään tukevasti mm. Vehje oli aika paksu ja vaati poikkeuksellisen paljon päättäväisyyttä ja aikaa saada se painumaan sisään edes osittain.

Se tuntui kuitenkin niin ihanan aidolle että aloin puuhastella sen kanssa oikein tosissaan. Lopulta sulkija oli täysin antautunut ja pystyin pumppaamaan sitä vasten jo aika kovaa. Kumisen kullin pää löysi sisältäni eturauhasen ja alkoi hieroa tätä miehen g-pistettä. Oma kullini alkoi jäykistyä värähdellen. En ollut runkannut sitä hetkeen, kun olin nauttinut vain hurmioittavasta tunteesta jonka laajeneva anus tuotti.

Nyt selvästi tunsin että lasti oli kuitenkin lähdössä. Vehje sisälläni hieroi juuri oikeasta paikasta eikä käden apua tarvittu. Tunne oli mahtava kun lopulta laukesin hallitsemattomasti pärskähdellen ja sulkija tekokullin ympärillä supistellen. Huokaisin, että jos tämä tuntuu näin ihanalle se ei voi olla väärin! Varsinainen tarina alkaa tästä. Vaihdoin bi-pornon osittain homo kamaan. Bi-jutuissa naiset jäivät kuitenkin aina sivujuoneksi. Halusin mieluummin ihailla kuinka trimmatut äijät duunasivat toisiaan.

Vain poliisilla on oikeus laittaa sellaisia kameroita, eivätkä hekään saa julkaista kuvaa ilman erityisen painavaa syytä. Paketin heittely ei ole sellainen. Tuo kamera ei varmaankaan ole edes poliisin kamera sijoitupaikasta päätellen. Kuinka paljon Suomessa mahtaa olla tuon kaltaisia kameroita?

Ne kun ovat nykyään niin pieniä, että niitä ei erota millään jostain yläviistosta. Minä en todellakaan halua tulla tuolla lailla kuvatuksi ja nettiin laitettavaksi, vaikka vain kävelisin ohi! Joudunko korvaamaan, jos rikon julkista aluetta kuvaavan kameran? Niin nimittäin aion tehdä eräälle kameralle. Onko se vaikea ymmärtää että ulkomailla ei ole samat lait kuin suomessa?

Kun kyse on ihmisoikeuksista, niin länsimailla ei ole suuria eroja. Katso tämä linkki http: Ei sen niin pidä mennä! Jotkut seurueet voivat toki huolestua asiasta hieman Salakuvaako K-marketit asiakkaitaan kameroillaan?

Valvontahan on aivan eri asia, koska kamera ei tallenna. Mutta saako K-kaupat tallentaa asiakkaista kuvia, Ei lain mukaan , koska se olisi henkilötietolain vastaista ja kauppias olisi syyllistynyt rikokseen.

Sama K-plussakortti-ostokset, jotka lähettää koodin ja paljastaa missä henkilö liikkuu ja ostaa, sekä ko tietojen säilyttäminen on rikollista. On kummallista että kun tietotekniikka on kehittynyt kafkamaiseksi painajaiseksi, jossa kaikki tiedot voi aiheuttaa vaikka mitä seurauksia, niin valtiovalta ei ole tehnyt mitään estääkseen näitä asioita, sensijaan kaikenmaailman lakeja ja vainoja ollaan järjestämässä tavallisen ihmisen netin käyttöä vastaan ja laillistamaan tämä natsi-stasi valvonta.

Rikkaat ja isot yhtiöt annetaan tehdä mitä vaan, mutta yksittäiset kansalaiset ovat tilillä joka sanastaan? Vain rukous voi meitä suomalaisia enää auttaa. Suomessa ei saa kuvata eläinsuojissa väärin kohdeltuja eläimiä. Ihmiset ovat vapaata riistaa. Jussuf se sama Kohta Jorma-sateliitti kyttää jokaista autoilijaa! Sehän on jokaisen viranhaltijan märkä uni! Typerä suomen kansa ei ymmärrä vastustaa tälläistä kyttäys-yhteiskuntaa! Millä jonkun rikkaan linnoitukseen sisälle pääsee Kuski toimi aivan oikein!

Aloittaja on itse YP: Ei saa kiusata En ole varma kuuluisiko tämä tänne, mutta laitan kuitenkin. Nimimerkin takaa voi kirjoittaa solvauksia ja välittää ikäviä kuvia - samalla voi syyllistyä kunnianloukkaukseen ja saada merkinnän rikosrekisteriin.

Päijät-Hämeen poliisin vanhempi konstaapeli Pia Katajala vastaa tällä sivulla kysymyksiin nettikäyttäytymisestä. Katajala käyttää työajastaan kolmasosan nettipoliisina. Usein kiusaaminen alkaa koulussa - koulut eivät siis voi pestä käsiään asiasta - ja jatkuu sosiaalisessa mediassa tai toisin päin.

Pahimmillaan nimimerkkien takaa haukutaan ja kommentoidaan ilkeästi uhria. Kiusaaminen voi jatkua niin kauan, että uhri joutuu psykiatriseen hoitoon. Näin on käynyt lahtelaiskoulussakin. On myös tapauksia, joissa kiusattu nuori on sairastunut esimerkiksi anoreksiaan. Mihin rikoksiin nettikirjoittelulla voi syyllistyä? Jos puhuu hyvin loukkaavasti perättömiä toisesta ihmisestä, voi syyllistyä kunnianloukkaukseen.

Kiusattu voi tehdä tutkintapyynnön poliisille, jos joku väittää esimerkiksi homoksi. Kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen ovat asianomistajarikoksia eli niistä kiusatun on itse nostettava juttu. Kannattaa myös muistaa, että identiteettivarkaat voivat käyttää verkkoon laitettuja tietoja hyväkseen. On siis hyvä miettiä, kenen kanssa omia tietoja jakaa. Millaisiin tapauksiin nettipoliisi on puuttunut? Poliisilla ei ole voimavaroja väijyä kaikkea, mitä netissä kirjoitetaan.

Kannustan ottamaan yhteyttä, jos netissä joutuu kiusatuksi. Poliisi pääsee kyllä tarvittaessa jäljittämään nettikirjoittelua, jos kyseessä on rikosepäily.

Tällainen jäljittäminen ei käy salamannopeasti, joten on hyvä ottaa itse yhteyttä sivuston ylläpitoon, jos haluaa materiaalia nopeasti poistettavaksi. Onko tyttöjen ja poikien nettikäyttäytymisessä eroja? Todennäköisesti yläasteikäiset tytöt ovat tällä hetkellä poikia aktiivisempia sosiaalisessa mediassa eli Facebookissa.

IRC-gallerian käyttö on vähentynyt ja se on enää harvojen suosima. Pojat todennäköisesti pelaavat netissä tyttöjä enemmän. Tytöt siirtävät nettiin usein melko paljaspintaisia tai keimailevia kuvia itsestään. Tämä on huolestuttavaa, sillä kaverien lisäksi kuvia näkevät muutkin. Ja niiden perusteella voi alkaa seksuaalinen hyväksikäyttö. Saako nettiin siirrettyjä kuvia tai muuta materiaalia poistettua? Lähtökohta on, että kerran nettiin siirretty on siellä aina. Vaikka tietoja poistaisi, joku on jo voinut kopioida ne.

Vähän aikaa sitten suomalaistytön tanssivideo ja paljastavat kuvat oli kaapattu salaa Facebookista ja muista julkisista lähteistä rikollisten käyttämälle sivustolle. Netissä näkemäänsä ja lukemaansa kannattaa siis aina kyseenalaistaa. Uskaltaako nettikaverin kanssa lähteä oikeille treffeille? Toki, mutta ei kummankaan kotiin, vaan mieluiten yleiselle paikalle, vaikka kauppakeskukseen.

Eikä koskaan kannata lähteä mihinkään ilman, että joku läheinen tietää, minne on menossa ja kenen kanssa. Kannattaa muistaa, että netissä voi tietämättään tutustua myös sairaaseen ihmiseen.

Pari vuotta sitten vuotias nuori eteläsuomalainen nainen lähti ensimmäistä kertaa tapaamaan "nettipoikakaveriaan". Tapaaminen oli sovittu miehen kotiin, jossa hän tappoi naisen. Esitutkinnassa selvisi, että miehen ainoa tavoite oli tappaa uhri. Verkkokeskustelujen perusteella mies oli sujuva keskustelija ja vaikutti mukavalta, kaikkien kaverilta. Joutuuko netissä helposti seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi?

Tuoreessa Helsingin virtuaalisen poliisiryhmän ja Pelastakaa lapset ry: Netissä myös pojista haetaan joskus homoseksuaalista seuraa. Tapaukset alkavat yleensä ystävällisenä viestittelynä ja mukavalla kanssakäymisellä. Uhri saadaan kiitolliseksi ja hän saattaa lopulta suostua aikuisen seksuaalitoiveisiin. Mikä on sopiva nettiaika päivässä?

Jonkin tilaston mukaan nuoret viettävät kaksi tuntia päivässä netissä. Tämä ei taida enää riittää, monilla menee varmasti enemmän aikaa. Kannattaa miettiä, miten netti vaikuttaa ajatusmaailmaan, varsinkin jos sen kanssa kuluu aikaa tuntitolkulla joka päivä.

Yksinäisimpiä nuoria ovat ne, jotka viettävät eniten aikaa koneella. Täytyy siis olla muutakin elämää kuin netti. Voiko kaverista otetun kuvan laittaa kaverilta lupaa kysymättä nettiin? Hyviin tapoihin kuuluu tietysti, että kuvatulta kysytään, voiko kuvan julkaista netissä.

Sananvapauden nimissä ei voi kirjoittaa mitä tahansa tai julkaista kaikkia kuvia tai videoita. Jos levittää netissä esimerkiksi kuvan humalaisesta kaveristaan, voi syyllistyä kunnianloukkaukseen.

Mitä seurauksia voi tulla, jos on syyllistynyt esimerkiksi kunnianloukkaukseen netissä? Pahimmillaan merkintä rikosrekisterissä tai poliisirekisterissä.

Sen seurauksena voi jäädä opiskelu- ja työpaikka saamatta. Ikävintä on, jos merkintä on tullut nuorelle ikään kuin vahingossa nettikäyttäytymisen takia.

Poliisi on johtoa myöten sekaantunut huumekauppaan ja tähän pitäisi saada muutos, mutta kun huumekaupassa mukana oleva kokoomus on vallassa niin minkäs teet. Niin ja pahimmillaan sekopäät laatii nettiin netin yhteisöihin mitään osaa omaamattoman otsikosta miljoona aloitusta - paitsi että siis solvasivat minut suohon, kun kaksi vuotta sitten kirjoitin tuon spontaanin kommentin, mitä nytn siteerataan eri variaatioilla jokapaikassa. Itse olen yllättynyt, että kun en ole henkilö netissä, eli en koskaan ole yhtäkään kuvaa tai mitään henkilötietoja lähettänyt tai mitenkään harrasta sosiaalista mediaa, että olen ollut Suomi sekopäiden tauottoman pelottelun kohde: Sama, kun menisivät kenelle tahansa nettiin kirjoittajia tuntemattomalle väittämään mitä mieleen juolahtaa herjauksia; siten persepaviaanit mua kohtaan on toimineet, ja mulla ei ole mitään yksityissuhteita niihin, jotka on valehdelleet kommenteissaan vaikkapa mun olevan muka joku henkilö tällä foorumilla.

Siinä keskustelussa ne hörhöt muutenkin hyökkäsi mun kmppuun, vaikka mulla ei ole foorumilla ei kuvaa, ei koskaan rekisteröityä nimimerkkiä ja ihan täysin asiallinen oli aloituskin. Sitä tuskin tarvitsee edes kertoa, että kirjoitan tuntemattomille, eli en ole osa Suomi "yhteisöä", jo0s lukija on lukukykyinen. Mitäs näistä kyyläämisistä tuumaat? Lähetä uutiskuva tai -video kännykällä numeroon Suomessa laki vaatii Ilmoitusta, eli kuvattava tai valvottava alue tulee olla riittävillä merkeillä varustettu.

Salakuvaaminen itsessään siis on kiellettyä, kuten salakatselu, sen mukaisesti miten rikoslaissa on säädetty. Pääsääntöisesti, kuten Oikeusasiamieskin on todennut, paikoissa, alueilla ja tiloissa, joihin yleisöllä on vapaa pääsy, kuvaaminen on sallittua. Vartijat ovat joskus estäneet ihmisiä kuvaamasta tai poistaneet valokuvaavia ihmisiä julkisista tiloista, joista tehdyt valitukset ovat johtaneet vartijoiden uudelleenkoulutukseen. Tällaiset videot ovat siis sinusta hyväksyttäviä?

Jokaisella kakarallakin on nykyään kamerakännykkä, joita nämä äidin pikku riiviöt myös käyttävät. Sammuneista tai naivista kavereista otetaan kuvia ja videoita, eikä niitä varmasti pidetä omalla koneella, kun ne saa klikkaamalla koko maailman nähtäväksi.

Kameroita on ihan kaikkialla, risteyksissä, paaluissa teiden varsilla ja lensipä viime kesänä helikopteri parikin kertaa kiertelemässä pirun ison linssin kanssa kuvaten joka sentin kaupungista. Eniten minua huolestuttavat nuo ikkunoiden takana hiiviskelevät ihmishirviöt, joiden kengänjälkiä olen nähnyt kuurassa suoraan makuuhuoneeni ikkunan alla.

Minä olen kurkkua myöten täynnä tätä vakoilua. Jossain kai istuu joku päivät päästään tutkimassa, että keitä missäkin on kulkenut? Juotetaan känniin ja lisämaksusta saa katsoa kun oksennetaan vessassa! Sammuneita nusssitaan ja kuva levitetään infrapunakameralla reaaliaikaisena nettiin. Kyllä pitää olla sairas ihminen, joka sellaisesta vielä maksaa. Aiommeko me tosiaankin antautua jonkun illuminaatin orjiksi ja valvottaviksi aivan vapaaehtoisesti, kun ketään ei tunnu häiritsevän tämä ykityisyyden loukkaus?

No en nyt tiedä Miten tuollainen asiallinen komentti, joka toteaa kannan laillisesta näkökulmasta aloittajan kysymykseen voi saada noin paljon miinuksia. Pikkuriiviöiden toisistaan ottamat kuvat, vaikka naimassa, on tietysti yksityisyyden loukkaamsita, jonka lisäksi näiden kuvien, eli tallenteiden levittäminen ja julkinen esittäminen on laitonta, ja kokonaisuutena siis rangaistava teko. Esim, jos kamerassa ei ole filmiä tai mustikorttia, mutta tiirailet sillä naapurin asuntoon, ikkunoiden läpi, syyllistyt salakatseluun.

Jos joku siis kuvaa sinua kotonasi ikkunoiden läpi, kyseessä on rikos. Jos yksityisyyttä siis loukataan, pitää kääntyä virkavallan puoleen. Kyllä minunkin työnantajani laittoi yksityisetsivän perääni, ja tiirailemaan minua hillittömän putken läpi kun epäili että en olisi kipeä, vaikka kaikki tutkimukset selkeästi näin osoittivat.

Olen itse harrastelijakuvaaja, ja ainoat valitukset kuvaamisestani olen saanut vain alkoholisoituneilta laitapuolen kulkijoilta. En ymmärrä mitä pahaa siinä on jos helikopterista kuvataan kaupungin joka sentti - tärinää on kuitenkin niin paljon, kaikesta mahdollisesta kuvavakainlaitteistosta huolimatta, että tarkkoja kuvia moisella menettelyllä ei saa. Julkisella paikalla saa ottaa valokuvan, mutta tallenteen käyttö edelleen on eri asia.

Jos kuvan haluaa julkaista, pitää kaikilta kuvassa näkyviltä selkeästi siitä tunistettavilta ihimisiltä saada suostumus, tai sumentaa naamat ja muut tunnisteet siten että henkilöä ei voi tunnistaa. Ja niin kuin ei kameroiden kanssa kyttäys riittäisi, vaan viattomia ihmisiä kyylätään ihan kaikkialla ja jokaisesta klikkauksestasi menee tieto "jonnekin". Tiedän, että kaikki eivät usko, mutta kyllä teidän pilkkakirveidenkin silmät vielä aukeavat, kun viestejänne muutellaan ja pannaan jopa aivan eri palstalle minne sen kirjoititte.

Pienilläkin muutoksilla viesti saadaan näyttämään siltä, että aloittaja on mielipuoli. Kun tässä näppäimistössä ei ole ennustavaa tekstinsyöttöä, niin sitäkään ei voi syyttää.

Minä kirjoitan sitäpaitsi oikein ja sivistyneesti ja ilmeisesti joku sairas jossain portaassa tätä sontasaittia muuttaa viestejä ja nauraa jossain kopissa yksikseen muka hauskalle pilalleen. Säälittävää, ei voi muuta sanoa. Voi kunpa jonain päivänä tulisi sellainen hallitus, joka panisi tämän kyyläämisen kuriin ja rikolliset viestinmulkkaajat vankilaan.

Tämä foorumi hiljenisi kummasti, kun sairaat rikolliset saataisiin vankilaan. Varsinkin politiikkapalstoilla viestejä muokataan tuon tuosta. Sanajärjestystä vaihdetaan, kirjaimia tiputetaan välistä tai lisätään jne.

Tästä uutisesta sinä varmaankin pidät? Uskoisitko ajatustenlukuun tai taloon, jonka energian asukkaat tuottavat itse? Kimmo Karhemo " Ajatuksesi voidaan kohta lukea scannerilla, joka voidaan piilottaa minne tahansa.

Jos tuosta kerrotaan korporaatiomediassa nyt, niin on se ollut todellisuutta jo hetken aikaa. Valvonta on jo pitkällä ja nekään jotka tuota perusvalvontaa tekevät eivät ymmärrä kuinka pitkällä Ainoa keino meillä olisi nousta näitä vastaan, mutta kapinamielialaa hillitään mikroaalloin, jotka vaikuttavat mieliimme ja tämä on täyttä totta.

Ap linkkiä en just löytänyt, mutta tässä pätkä keskustelusta jossa asiasta puhutaan: Löytyi mielenkiintoinen uutinen Ylen sivuilta: Tutkijat uskovat kykenevänsä pian nauhoittamaan unia julkaistu tänään klo Tutkijoiden mukaan teknologia mahdollistaa muun muassa unien näyttämisen tietokoneruudulla.

Japanilaisryhmä onnistui tutkimuksessaan siirtämään kuvia ihmisaivoista suoraan tietokoneruudulle. Tähän mennessä näytölle on onnistuttu siirtämään vain yksinkertaisia kuvia, mutta tutkijaryhmän mukaan jatkossa esimerkiksi unien ja muiden ihmisen päänsisäisten salaisuuksien tulkinta on mahdollista uuden teknologian avulla.

Yksityisen ATR Computational Neuroscience -laboratorion tutkijoiden mukaan kyse oli ensimmäisestä kerrasta, kun ihmisen mielen liikkeitä pystyttiin visualisoimaan pään ulkopuolelle aivotoiminnan avulla. Esimerkiksi ihmisten unia on heidän mukaansa jatkossa mahdollista nauhoittaa ja esittää uudelleen. Unesi voidaan tietämättäsi nauhoittaa ja käyttää sinua vastaan. Muistutan vielä, että sellasta lukitusjärjestelmää ei olekaan, jota ei voitaisi tiirikoida tai muuten avata Postin työntekijät peukuttavat miinusta työajallaan Se on selvää, että et ole enää ikinä turvassa missään: Äitisi ja isäsi Tämä ei ole mikään skitsofreenikkojen itsensa kanssa keskustelu palsta.

Osaat siis hieman kuvitella miltä tuntuu, kun tapahtuu jotain mistä et pidä? Entä jos jotain hyvin ikävää tapahtuisi suoraan sinulle itsellesi? Tietoisesti ja silkasta ilkeydestä? Tämä voi tuntua jankkaamiselta, kun aina joskus kirjoitan tästä aiheesta, varsinkin, kun vastataan asiattomuuksilla tai jollain, mikä liittyy aiheeseen epäolennaisen vähän, mutta olen ihan varma siitä, että kukaan ei pidä siitä, että häntä valvotaan joka käänteessä julki ja salaa! Tämä Orwellilainen maailma ei enää ole inhimillinen!

Totta monesta paikkaa on kuvattu mutta niitä ei saa julkaista. Eipä tuossa pitkä pätkä ollut pimennettynä. Joskus vielä laitan nauhurin tai radiolähettimen avokin käsilaukkuun. Kai niin saa tehdä, jos kerran huoraaminenkin on sallittua? Pannaan nyt perskeles tämäkin, kun kerran nostin tämän paksan http: Entä jos sama mies olisi tullut viereen katselemaan ja juttelemaan kanssasi, niin olisitko pitänyt sitä kovinkin kiusallisena?

Kannattaa pukea lapset niin, että ei tarvitse vaivaantua. Ethän itsekään ole kerrostalon pihalla bikineissä. Mikä siitä valokuvauksesta tekee niin kamalaa? Pelkäätkö, että kuva vie sinulta sielun, kuten alkuasukkaat pelkäävät? Saatat ottaa rannalla aurinkoa yläosattomissa yhtään vaivaantumatta, mutta et kai antaisi kuvata?

Minä en ole nähnyt kuvauskieltoja muuta kuin jossain nudistirannalla, joten antaa räpsyä. Katso muuten "Alaston piilokamera" ohjelmaa, niin näet, että siinä kuvataan naisten pukukopeissa naisia rinnat paljaana ja kuitenkin he antavat näyttää itsensä televosiossa, kun kuulevat mistä on kysymys.

Se on minun lempiohjelmani. Ehkä alan tekemään itsekin sellaista Mielestäni kadulla saa kuvata vapaasti, mutta jos kuvat on otettu esim. Kaduilla ja muilla paikoilla saa kuvata vapaasti, ja periaatteessa myös talosta saa ottaa kuvan, siten että piha näkyy myös.

Talleenteen, eli kuvan käyttö ja julkinen esittäminen, eli julkaiseminen on tällöin rajattua, eli jos kuvassa olevat henkilöt pystytään tunnistamaan, niin näiltä pitää olla suostumus, muuten ei saa julkistaa. Jos vain kuvaa pihaa koko ajan, eli voidaan tulkita että yhtä tiettyä hnkilöä seurataan koko ajan, niin silloin syyllistyy kyllä rikoksiin. Tähti lensi näitkö sen? Uusi vuosi ja entinen. Mikä taakse jää se jääköön vaan, tuo uusi vuosi tullessaan mahdollisuuden mihin vaan!

Hän, jolle tämän erityisesti tarkoitin, tietää kyllä, että ajattelin juuri sinua! Salainen toiveeni on, että jonain päivänä tapaamme ja meille alkaa yhteinen tulevaisuus! Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Aika neropatti on ollut tämäkin http: Koneella ollessa kannattaa siis olla säädyllisessä asussa, sillä koskaan ei tiedä milloin joku vakoilee.

Näitä minikameroita on lähes mahdoton huomata, ennen kuin löytää kuvansa netistä. Onpa sitä itsekin murrosikäisenä tullut vakoiltua poikaporukan kanssa oman uimahallimme katolla. Siellä oli sellaiset pikkuikkunat, joista näki kaiken. Harmi vain, että siihen aikaan ei ollut varaa kunnon kameraan.

Joillakin oli, mutta niitä kuvia ei minulla ole. Joskus siellä katolla oli väkeä enemmän kuin elokuvateatterissa. Olihan ohjelmakin paljon parempaa.

Samat ikkunat ovat siellä vieläkin, mutta katselijat ovat vaihtuneet. Minusta salakuvaaminen ei ole kovin paha rikos, jos ollenkaan. Tämä nyt ei ainakaan: Onhan se ihan hölmöä, että kadulla tuhannet ihmiset saavat tuijottaa niin paljon kuin haluavat, mutta jos joku haluaa muiston hetkestä, se on muka rikos!? Osa ihmisistä taas oikein mielellään tunkeutuu linssin eteen, ja vaatii että ota kuva. Jotkut näistä jopa kiipeävät patsaaseen tms. MInä haluan muiston sinusta. Liity jäseneksi ja laita profiiliin oma kuvasi.

Laittaisiko ehkä joku muu, vai pelkäättekö, että kuva vie sielunne? Ihaile tätä odotellessassi; http: Näin kohuun pitäisi suhtautua; http: Aina kun epämääräinen käytös ja väärä väri kohtaavat niin kuvaa vain ottamaan on helpompi jälkikäteen asia selvittää.

Kuvaavat kännyt on kehitetty sitä varten Kirkon kylällä oli outo porukka autoineen, kuvan nappasin. Meni pari viikkoa ja yhden liikennöitsijän halliin oli murtauduttiin ei mitään tieto kuka, lähetin kuvan Poliisille ei mitään tapahtunut hetkeen, jälkikäteen kuulin että naamat oli nähty ja heidän kulkemisiaan oli alettu pitää silmällä. Tämä porukka kulki edellä tiedustelemassa toinen tuli ja teki anastukset, no nyt on yksi porukka vähemmän hyysättävää kukkatädeillä ja sillä ylilehmällä.

Taisit napata sen pointin, mitä eräs aloittaja pelkäsi? Harva kai haluaa, että jollakin on kuva hänestä imemässä marisätkää? Taisipa eräs kiekkoilija saada tuomion, kun nenässä oli liian valkoista "räkää" valokuvassa. Olen kanssasi tasan samaa mieltä, että kaikki vähänkin hämärän näköiset tyypit on aina varmuuden vuoksi valokuvattava. Kiitos sinulle yhteiskuntavelvoitteesi täyttämisestä. Parhaat valokuvat otetaan salaa. Onko googlen arat kuvat kaikki saatu poistettua? Naapuri oli kusella aika sopivasti ja naama oli sutattu.

Minä en ainakaan neuvo, miten voisi ehdottaa poistettavaksi, kun en edes tiedä. Tulostin muutaman kuvan ihan vain kiusallani. Mikset perkeIe laittanut samantien linkkiä? Taidat olla rikollinen, jos valvontakameraa pelkäät? Tämä lisää ahdistustasi; http: Eikös vain olekin nättejä salakuvia? Tämäkin on hauska, jos itse uskaltaa tehdä ;D http: Mä tiedän, että näet tämän!

Ole niin kiltti ja vastaa! Laita yleisönosastoon jotain, mistä tunnistan sinut ja katsotaan sitten tarkemmmin missä ja milloin voimme tavata. Ala-arvoinen Mitä muuta stalinistien sivu voisi olla? Stalin on Maon jälkeen kaikkien aikojen pahin joukkomurhaaja. Stalin kaiken lisäksi tappoi enimmäkseen omaa kansaansa. Joku Hitler oli pikkutekijä Staliniin verrattuna. Se on nykyään Suomessakin sallittua. Taas kerran salakuvaaminen pilaa ihmisten elämää!

Et ole näköjään vieläkään saanut hoitoa? Aiotko taas jauhaa yksin koko ketjun täyteen sontaa? En nyt sentään ihan yksin. Usko tai älä, niin edelliseenkin tuli apuja ainakin yhdeltä muulta. Sitä ei kai kukaan voi tietää kuinka monelta. Heitä joku arvio, kuinka moni tänne ylipäätään kirjoittaa älynväläyksiään?

Oletko tosiaan sitä mieltä, että tämä ketju laskee tämän foorumin tasoa? Voiko se olla edes mahdollista? Aamulla kun selaa yön aikana kertyneitä aivopieruja, niin puolet jutuista löytyy kommentilla "Viesti on poistettu". Uteliaille uusia streetview makupaloja. Leikkaa sivu talteen, sillä uusia kuvia tulee jatkuvasti. Kerran näin naisen pissaavan parvekkeelta kaiteen puikkojen välistä.

Se oli huippuhauska, mutta valitettavasti en muista linkkiä. Ei nuo pikkuhorot tarvitse edes kameraa sun saattamiseksi naurunalaiseksi. Riittää kun istut dösässä paikkaan josta näet jonkun millipillun perseenpuoliskan, niin se luuettä kyyläät sitä ja arvaa alkaako juttu pervosedästä kiertämään?

Mistä jumalauvita näitä pissiksiä on siinnyt niin jumalattomia määriä? Välillä tuntuu, että normaaleja lapsia ei enää edes ole. Lapsiahan nuo 16 vuotiaat ovat vaikka panevat kuin kanit ainakin omien puheidensa mukaan.

Ei niitä saisi päästää kadulle ollenkaan ennen 20 ikävuotta. Kyllä kamerasta on silti iso apu. Nämä eivät ole salakuvia, mutta salassa on yritetty pitää.

No nyt nuo on salakuvia, kuin Antonio meni poistamaan ne kun on vaalit sunnuntaina. Tässä sulle kuva Antoniosta. Tässä alkukantaisia ja hengenvaarallisia kuvia http: Olisin siitä hyvin kiinnostunut. Rakas, minä olen pettynyt ja surullinen kahdetskin syystä. Se tärkeämpi on, että ety ole ottanut yhteyttä ja toinen melkein yhtä paha kun saatiin huono preistentti.

Nyt mulla on varmasti lupa juoda itseni känniin,eikös niin? Olsisitko niin kilttiettä ottaisit yhteyttä, niiin surraan yhdessä tätä surkeaa vaalitulosta? Tiedän että sinäkin rakas oleet pettynyt ja surullinen joten miksi me kumpikin elämme yksin? Minä en kohta enäää jaksa taivaltaa yksin sillä seinät tuntuvat kaatuvan päällle.

Vastaisit edes jotain, että en kokonaan menetä uskoani elämään? Vastaamalla pelastaisit henkeni ainakin joksiskin aikaa. Sinua ikuisesti rakastaen ja unelmoiden, ikioma Ryömäläisessi! Anteeksi, ku tuli isoilla näin kauan, kun en hoksannut kapsloccia poistaa, enkä viitsi enää kirjoitttaa uudestaan. Minulla on Sinulle, Rakas, lahjakin, mutta en kerro mikä!

Maksoi kuitenkin melkein viisikymppiä! Jos et pääse, niin vastaa vaikka tähän, tai voit vaikka soittaa, kun jätin puhelinnumeron toimitukseen siltä varalta, että jos vaikka otat vielä yhteyttä. Kaipaavin terveisin Sinun ikioma Ryömäläisesi! Kulta, minä olen nyt kiertänyt monessa paikassa turhaan etsiessäni Sinua.

Laittaisitko sittenkin tänne jotain viestiä, sillä tulee turhan kalliiksi ajella ympäri Suomea, eikä äitikään enää lähde minnekään ennen kuin saan Sinulta oikean vastauksen.

Ole siis kiltti ja vastaa! Et varmasti tule katumaan, takaan sen! Kohta kusuu vetinen hauta. Pakko kaivaa tämä vielä kerran, kun tuli tällaista tietoa http: Sinä saamarin sekopää et ole itseäsi tappanut, vaan seuraat minua, nimetöntä joka palstalle, vaikka nimettämänä ja rekisteröitymättömänä kirjoitankin.

Jollain systeemillä sinä hullu ja rikollinen nörtti minua vainoat! Se on ihan osoitettavissa tän Suomi Mä olen meinannut mennä tän nimettömän Suomi Sinulla pitää olla ihan reaalinen peruste,että sä alat leikkiä nimettömälllä palstalla mulle tuttua tai tuttavaa, mulle sivulliselle nimettömälle.

Mielikuvitusjuttujen kirjoitteluun sinulla ei ole okeutta, kun kerran näemmä tietoisesti käyt netin keskustelupalstalla minun kimppuuni herjaamaan tietäen, että minä en sinun kirjoittajan henkilöstäsi mitään voi tietää. Ymmärrän, että netissä ja varmasti etenkin tällaisissa nimetömissä, on aina sekopäitä, mutta se menee yli ja alittaa kaikki käytöstavat, että joku tuntematon kaheli yrittää vastuuttaa omista mielikuvitusleikeistään netissä minua sivullista ja tyystin viatonta.

Olen saanut tarpeekseni siitä, että joku sekopää syyttelee minua netissä omista toimistaan ja projisoi omat tekemisensä minuun ja että muut ääliöt sitten vielä yhtyy siihen sellaisen sekopään pilkkapuheeseen ja vielä nyökyttelee, että joo mä sivullinen muka olisin joku häirikkö, vaikken ole edes Suomi Henkilöllisyytesi selvisi nyt lopullisesti.

Olet kiven kovaan väittänyt, että et ole jäsenenä facebookissa, mutta jos tosiaan et olisi, niin et pitäisi siitä tuollaista älämölöä. Tukiaisella on myös kohtuullisen hyvä koulutodistus, joten yhtäläisyyksiä löytyy. Kaikki merkit siis viittaavat, että "aloittaja" nimimerkillä paljon kirjoittanut on siis Johanna. Voisin kaivella teksteistäsi lukemattomia sanomisia, jotka ovat samoja, mitä Tukiainen on lehdissä kertonut, mutta en taida viitsiä. Minulle riittää, kun tiedän kuka siellä näppiksen siellä päässä on.

Kaikesta huolimatta, hyvää jatkoa Johanna! Julkisuutta se on tämäkin ja siitähän sinä kapean leipäsi tienaat. Mitä sinä oikein olet mennyt tekemään? Olet antanut ymmärtää, että voisit tavata tuon "Ryömäläisen", joka on tappanut itsensä sinun takiasi, koska olet vain herjannut vastaamatta yhtään ainutta kertaa asiallisesti?

Tekosi on melkeinpä murha! Ehkä ei sentään, mutta sinun tunnollasi näyttää olevan ihmishenki, koska et ilmeisesti missään vaiheessa ole kertonut, että hänen on turha yrittää tehdä treffejä sinun kanssasi?

Lue nyt oikein ajatuksella edes tuo viimeinen kirjoituksesi. Onko nyt hyvä mieli? Mitä pahaa tässä muka on? Alaston piilokamera ohjelmassakin kuvataan naisia salaa rinnat paljaana ja nämä vain nauravat katketakseen. Suomeen pitäisi saada tuollainen vessapiilokameraohjelma. Ties mitä muuta siellä puuhataan kuin pissataan, kun naiset viipyvät niin kauan vessassa ja naisten vessat ovat törkyisempiä kuin miesten? Ilman salakuvaajia elämä olisi paljon tylsempää!

Minusta siitä pitäisi maksaa vaivannäöstä ja tekijänoikeuksista, eikä sakottaa. Salakuvaaminen täytyy määrätä pakolliseksi kaikkialla! Puistoissa raiskataan, Siwoja ja kultaseppiä ryöstetään, ihmisiä hakataan milloin missäkin ja muutenkin kohdellaan kaltoin. Tässäkin halpa piilokamera selvitti hirvittävän ihmiskohtalon.

Jos sua kuvataan, niin tee näin http: Tumppu of Finland Ei muuta voi sanoa. Kohta taas ollaan rinnat paljaana stringeissä uimarannalla ja nautitaan huomiosta.

Jos minä katson puskasta samaa naista sadan metrin päästä kiikareilla ja vähän runkkaan, niin se on sitten sairasta? Taannoinen Arajärven tuijotusvideo oli hyvä esimerkki mieehen syyllistämisetä, vaikka arvon prinsessa suorastaan tunki paljaan rintamuksensa Penan suuhun. Pankaa jumaIauta housut ja poolopaita päälle, niin ei kukaan syyllisty tahtomattaan rikokseen!

Minusta tässäkin olisi pitänyt sakottaa myös noita filmattuja yllytyksestä rikokseen. Kaupatkin syyllistyvät rikoksiin, kun pistävät jopa kokonaan alastomia naisia esittäviä luonnollisen kokoisia kuvia shamppoo- ja kosteusvoidemainoksiin. Arvatkaa onko siinä helppo tumputtaa, kun jalkakäytävä on täynnä kulkijoita? Minäkö siinä olen rikollinen, jos siveettömän kuvan nähdessä minulla alkaa seisoa?

HeIvetti että tämä kaksinaismoralismi alkaa tympiä Hän meinaan asuu seinän takana ja voin tunkea boxiin tällaisen http: Ei naiset yleensä auo digibokseja, joten huomaamatta jää.

..

Sarja kuningatar Elisabetin elämästä saattaa kuulostaa muista kuin monarkisteista tylsältä, mutta se esittelee kuningattaren inhimillisessä ja samaistuttavassa valossa — välillä nimittäin unohtuu, ettei vuotias ole vain brittiläisen kuningashuoneen symboli vaan ihan oikea ihminen, josta tuli kuningatar todella nuorena, vuotiaana.

Myös  Kolmas kivi auringosta  -sarjasta tuttu  John Lithgow  hurmaa vanhana känkkäränkkäisenä  Winston Churchillinä. Muistuttaa   Downtown Abbeyta  ja  Kuninkaan puhe  -elokuvaa.

Suosittelemme myös, jos olet tweed-pukujen ja yläluokan brittiaksentin ystävä. Kyseessä ei ole perinteinen tv-sarja vaan kokoelma pienoiselokuvia. Jokainen jakso toimii itsenäisenä episodina, joita yhdistävät hätkähdyttävät teknologia-dystopiat. Black Mirrorin  tarinat saavat ajatukset laukkaamaan ja herättävät mielenkiintoisia keskusteluja lounastunneilla.

Jaksoja on yhteensä 11, ja niiden kestot vaihtelevat 45—95 minuutin välillä. Putkeen useamman katsominen on raskasta — tämä sarja sopii erityisen hyvin ajatustenherättelijäksi itsenäisinä tarinoina. Katso tämä, kun  mietit millainenkohan maailmamme on lähitulevaisuudessa ja mitä teknologia voi saada aikaan. Sopii katsojalle, joka  ei pelästy todellisuuden riepottelemisesta. Erityisesti suosittelemme ihmisille, jotka kokevat olevansa vähän liian koukussa älypuhelimiinsa ja upoksissa somesuossa.

Parasta sarjassa  on sen kyky hätkähdyttää, saada ajattelemaan asioita eri vinkkeleistä ja jäädä pyörimään mieleen useamman päivän ajaksi. Muistuttaa  painajaisunta — ei kummituksia tai veristä raakuutta, mutta uhkaava ja painostava tunnelma jää mieleen kytemään. Gillian Andersonin  esittämä supercool rikosylikomisario Stella Gibson kutsutaan Lontoosta Belfastiin selvittämään, kuka sarjamurhaa menestyviä tummatukkaisia naisia.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja on viisi, ja ne kestävät kukin noin tunnin. Katso tämä, kun  tahdot laatujännitystä etkä ole hirveän säikyllä tuulella tai ahdistu graafisesta tv-väkivallasta. The Fall  on visuaalisesti kylmä ja tunnelmaltaan pessimistinen ja siksi paljosta velkaa trendikkäille pohjoismaisille rikossarjoille. Samalla siinä on hienostuneisuutta, johon ei Kööpenhaminassa kyetä. Sopii katsojalle, joka  selviää ilman tietoa siitä, mitä lopussa tapahtuu.

Tämä on nimittäin tärkeää: The Fall  on loistava sarja ensimmäisen tuotantokauden ajan. Toinen kausi on mitäänsanomaton ja kolmas täysin turha. Hyvä juttu kuitenkin on, että mikään olennainen ei jää kesken, vaikka katsomisen jättäisi ensimmäisen kauden viiteen jaksoon. Parasta sarjassa  on Stella Gibson: Andersonin hahmo on arvoituksellinen, ristiriitainen, älykäs ja seksikäs — ja pukeutuu aina moitteettoman tyylikkäisiin silkkipaitoihin. Mutta miksi tämä ihana ihminen puhuu vain hönkimällä?

Muistuttaa  luvun rikossarjaklassikko  Epäilyksen polttopistettä  ja HBO: Jos tykkäsit niistä, pidät todennäköisesti myös tästä.

Mikko Leppilampi , Iina Kuustonen , Niina Lahtinen ladattu kotimainen komediasarja, jossa varakkaan pariskunnan elintaso romahtaa. He koettavat selvitä siitä — ja peitellä sitä — parhaansa mukaan. Sopivasti irvaileva ja kuitenkin sympaattinen sarja. Näet sarjan  Yle Areenasta. Tarjolla on kymmenen puolen tunnin mittaista jaksoa. Sarjan toinen kausi julkaistaan joulukuussa Elisa Viihteessä. Katso tämä, kun  haluat nauraa ääneen ja samalla pohtia vähän syvällisemmin, mikä on elämässä tärkeää.

Sopii katsojalle, joka haluaa napakkaa dialogia ja sopivasti roisia kielenkäyttöä — eli erittäin elämänmakuista arkipäivän komiikkaa. Parasta sarjassa  ovat kaikki kohtaukset, jotka liittyvät asunnon remontointiin. Tiedät kyllä katsottuasi, mistä on kyse. Myös Sorjosen perheellä on tärkeä rooli sarjassa. Sorjosen vakavasta sairaudesta toipuvan vaimon roolissa nähdään ihana  Matleena Kuusniemi  ja teini-ikäistä tytärtä näyttelee  Olivia Ainali.

Sarja on osainen, eli sen suorittaa hyvin yhdessä viikonlopussa. Synkkyydestä voi tosin saada överit, eikä tee mieli katsoa liian monta jaksoa putkeen. Sopii katsojalle, joka  pitää laadukkaista rikossarjoista sekä synkkien rikosdraamojen ystäville. Parasta sarjassa  on jännittävä juoni ja visuaalisesti upea ilme, joka osoittaa, että kyllä Suomessakin osataan. Sarjan puvustus on hillityn tyylikäs — ei mitään Crocseja tai tuulipukuja, vaan kaikki pukeutuvat mustaan, harmaaseen ja valkoiseen.

Välillä jopa vähän naurattaa, kun huomaa, että rikostutkijaryhmän palaverissa kaikki hahmot on puettu samaan väriskaalaan kuin palaverihuone. Kuvauspaikkoina ovat Lappeenrannan upeimmat luvun paperiteollisuuden pääkonttorit. Tätä katsoessa tekee mieli matkustaa Lappeenrantaan! Muistuttaa  tummista ja tyylikkäistä nordic noir -sarjoista, kuten ruotsalais-tanskalaisesta  S illasta , tanskalaisesta  Rikoksesta  ja ruotsalaisista Beck-elokuvista.

Sarja kertoo kolmikymppisen naisen ja hänen lähipiirinsä ihmissuhdesekoilusta nuhjuisessa nyky-Lontoossa. Seksiriippuvaisen, masentuneen ja tunne-elämältään epäkypsän Fleabagin tarina sai alkunsa näyttelijän esityksestä, joka palkittiin Edinburghin maineikkaalla Fringe-teatterifestivaalilla.

Tarjolls on kuusi 25 minuutin pituista jaksoa — eli nopea välipala. Katso tämä, kun  olet valmis samaan aikaan kiusaantumaan, pyörittelemään silmiä, nauramaan ääneen ja nyyhkimään. Sarjaa tituleerataan sadcom-genren edelläkävijäksi hyvästä syystä.

Sopii katsojalle, joka  pitää  Girlsin  nuhruisuudesta mutta tykkäisi vielä enemmän, jos Girls olisi brittisarja. Parasta sarjassa  ovat viiltävän osuvat huomiot kolmikymppisen naisen peloista, kivuista ja toiveista ihmissuhteissa.

Fleabagin hahmot ovat yhtä epätäydellisiä kuin Girlsin porukka, mutta kehityskaari itsekeskeisestä mulkusta kovia kokeneeksi symppikseksi , joka Girlsissä on venytetty kuuteen tuotantokauteen, tapahtuu kolmessa tunnissa. Syyhyää veemäisesti, mutta raapiminen tuntuu hyvältä.

Sitä paitsi siitäkin paranee. Sarja kertoo yksinhuoltajaäidistä, joka tasapainottelee uransa, kolmen tyttärensä kasvattamisen ja naapurissa asuvan hömelön äitinsä välillä. Sarja on komediasarja, joka ei oikeastaan naurata, se on niin sanottua sadcomia.

Näet sarjan  HBO Nordicista yhteensä kymmenessä noin puolen tunnin jaksossa. Parasta sarjassa on päähahmo Sam Pamela Adlon , aivan mahtava äitiesikuva — emmekä nyt tarkoita, että hän olisi mikään kiiltokuvamamma. Muistuttaa  siitä, että vaikka perhesuhteet ovat miten kuluttavia ja riitaisia tahansa, äidin ja lapsen välinen suhde pitää usein pintansa.

Loistava sarja perhesuhteista, erosta, sinkkuudesta ja ihastuksesta. Jokainen teinistä vanhukseen löytää sarjasta samastumiskohteen. Sarja on hauska, kiusallinen ja viiltävä. Näet sarjan  HBO Nordicista. Tarjolla on kaksi kautta puolen tunnin jaksoja. Yhdessä kaudessa on 10—13 jaksoa. Katso tämä, kun  haluat avata tunnelukkoja perheessäsi tai ihmissuhteessasi — Casual itkettää ja naurattaa ja toimii terapiana. Sopii katsojalle, joka nauttii nokkelasta dialogista ja elämässä hapuilevista ihmiskohtaloista.

Muistuttaa  illanistujaisia, joissa avaudutaan parin viinipullon äärellä — ja lopulta ollaan joko helpottuneita tai entistä ahdistuneempia. Vain harva nainen saa orgasmin yhdynnässä, suuseksin avulla kumppani laukeaa huomattavasti helpommin. Ei koskettelua seksin jälkeen Voi tuntua houkuttelevalta kierähtää seksin jälkeen selälleen ja alkaa kuorsata. Nainen kuitenkin nauttisi koskettelusta ja halailusta seksin jälkeenkin. Yhteinen hellittelyhetki tekee hyvää parisuhteelle ja lisää läheisyyden tunnetta, toteaa University of Toronto - Mississaugassa tehty tutkimus.

Uuden kokeileminen pelottaa - siksi ei kokeilla mitään On ikävää, jos seksi rutinoituu. Joskus se voi johtua suorituspaineista: Pelko saa helposti turvautumaan tuttuun ja totuttuun, mikä sitten käy helposti tylsäksi. Morse kehottaa hylkäämään pelot ja rohkaistumaan. Siinä riisuudutaan alasti toisen ihmisen kanssa, ja asetutaan mahdollisimman intiimiin tilanteeseen, hän kuvailee. Vastaan tulee taatusti noloja hetkiä, eikä kaikki mene aina aivan putkeen. Silti mokienkin tekeminen on parempi asia kuin tekemättä jättäminen.

Egon pönkittäminen seksillä Ei ole hyvä, jos naisen on saatava orgasmi vain, että mies voi tuntea itsensä huippurakastajaksi. Se tarkoittaa sitä, että seksi on vain tapa pönkittää egoa. Naiselle voi aiheutua kovia orgasmipaineita, ja hän saattaa niiden takia teeskennellä laukeamista.

Lopulta teeskenteleminen vie kyvyn nauttia. Morse varoittaa, että jos keskittyy vain omaan suoritukseen ei tule mieleen kysyä toiselta, mitä hän oikein haluaa. Eikä opi, kuinka hän saa oikeasti orgasmin: Kumppanin vaikeneminen Jos nainen nauttii oikeasti, niin hän sanoo jotain! Kaikki eivät tietenkään voihki ja mourua kiihkoissaan kovaan ääneen, mutta kestohiljaisuuden pitäisi olla selvä varoitusmerkki.

Se vihjaa ettei hän nauti. Samoin kun se, jos hän ei puhu asiasta seksin jälkeen kun mies hehkuttaa, miten mahtavaa kaikki oli. Kumppanin ylinäytteleminen Huonona merkkinä voi pitää myös sitä, jos toinen alkaa voihkia kuin pornotähti vaikkei häntä ole edes ehtinyt kunnolla koskettaa.

Mitä todennäköisimmin hän näyttelee. Morsen mukaan käytöksen taustalla voi toki olla se, että halutaan olla toiselle mieliksi sekä pelko siitä, saavatko he oikeasti orgasmin.

Unohdat hänen orgasminsa Valitettavan usein käy niin, että kun mies laukeaa, ei hän enää kiinnitä huomiota naisen orgasmiin. Tai olettaa, että toinenkin sai sellaisen samaan aikaan.

Hyvä rakastaja haluaa, että toinenkin nauttii ja pitää huolta naisensa orgasmista, hänen vuokseen. Jos nainen ei ole vielä saanut orgasmia ja mies on jo lauennut, on kannattaa miehen jatkaa naisen hyväilyä ja kiihottamista onnelliseen loppuun asti. Naisen on jatkossa helpompi nauttia seksistä, kun hän tietää että hänenkin tarpeensa otetaan huomioon vaikka mies olisikin ehtinyt saada orgasmin ensin. Hän on kiinalainen nuori mies, joka haluaa elää arkea rakastamansa ihmisen kanssa.

Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä. Zhangilla on työpaikka, mukava vaimo ja vuoden ikäinen poika. Tämän todellisuuden tuntevat Zhangin perhe ja sukulaiset, naapurit ja työkaverit.

Vain muutama ihminen tietää, että Zhangilla on poikaystävä, hänen vaimollaan tyttöystävä ja että heidän avioliittonsa on laillisella sopimuksella vahvistettu niin sanottu yhteistyöavioliitto. Zhang etsi pitkään itselleen lesbopuolisoa, jonka kanssa voisi solmia yhteistyöhön perustuvan liiton. Vanhempien painostus aloilleen asettumisesta ja perheen perustamisesta alkoi tuntua sietämättömältä, eikä seksuaalisesta suuntautumisesta kertominen ollut Zhangille vaihtoehto.

Lopulta hän löysi silloisen poikaystävänsä avustuksella samoin ajattelevan lesbon netistä. Halusimme kummatkin lapsia, joten se lisättiin notaarin kanssa tehtyyn lailliseen sopimukseen, tavallaan avioehtoon. Vuokrattavat poikaystävät ja kulissihäät Kiinassa perinteet aiheuttavat suuria paineita perheen perustamiselle.

Erityisesti juhlapyhien aikaan on tärkeää sopia muottiin. Paineet eivät kosketa ainoastaan homoseksuaaleja. Myös sinkkunaiset palkkaavat poikaystäviä netistä sukulaisvierailulle juhlapyhien aikaan välttääkseen painostusta ja kuulusteluja. Kiinassa vuotiasta sinkkunaista pidetään jo lähes menetettynä tapauksena.

Ilmiölle on oma nimensäkin: Sheng nu eli ylijäämänaiset. Joskus riittävät kulissihäät, eikä varsinaista avioliittoa solmita. Saksalaisen Franzin lesbo työkaveri maksoi hänelle, jotta hän teeskentelisi menevänsä naimisiin tämän kanssa.

Työkaveri järjesti häät, jonne kaikki tämän sukulaiset, naapurit ja tuttavat kotipaikkakunnalta oli kutsuttu. Kaikki toteutettiin häissä perinteisen kaavan mukaan: Vain hääpari tiesi, ettei heitä virallisesti vihitty. Franzin työkaveri muuttikin kulissihäiden jälkeen ulkomaille tyttöystävänsä kanssa. Viimeisen vuoden aikana HLBT-oikeudet ovat edenneet maailmalla harppauksin. Kiinassa asiasta ei käydä julkista keskustelua.

Optimistisimmat aktivistit kuitenkin toivovat Kiinan vinoutuneen sukupuolijakauman luovan mahdollisuuksia seksuaalivähemmistöille. Jos Kiinassa on vuonna naimaikäisiä miehiä yli 20 miljoonaa enemmän kuin naimaikäisiä naisia, ehkä se toimii kimmokkeena sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksynnälle. Avioliitto on valtion näkökulmasta vakauttava instituutio. Zhangin mielestä yhteistyöavioliitto toimi hyvin ennen lapsen syntymää. Yhdessä asuminen ei ole ideaalia, mutta lapsi tarvitsee meitä kumpaakin.

Sukulaistenkin kanssa on monimutkaisempaa. En enää suosittelisi yhteistyöavioliittoa. On vain parempi kohdata itsensä sellaisena kuin on. Millainen onni olisikaan jakaa elämänsä rakastamansa ihmisen kanssa. Mutta onko mies myös uusi? Mikä on sellainen mies, joka rakastaa shoppailua? Ihailee David Beckhamin ulkonäköä? Lukee Wallpaperia ja Voguea? Hän on metroseksuaali, uusi urbaani ihmistyyppi mainostoimiston nelikentässä. Mutta ovatko uutta miehen tavat vai käsite?

Olemmeko tavanneet hänet jo aiemmin? Viime vuoden sana Yhdysvalloissa oli metroseksuaali. Metroseksuaali on mies, joka on kiinnostuneempi kauneudenhoidosta kuin kampiakselista. Metroseksuaalin sankari voi olla David Beckham, mutta ei Becksin jumalaisten keskitysten vaan tämän taivaallisen — ainakin muodinmukaisen — kuontalon takia. Metroseksuaali sekä näyttää että tuoksuu hyvältä, rakastaa perinteisesti naisellisia tai homomaisina pidettyjä asioita kuten shoppailua, kauneushoitoja ja itsensä treenaamista narsistisista syistä.

Tämä uusi miestyyppi elää suurissa New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa metropoleissa, mutta hänet voi tavata mistä hyvänsä pienemmästäkin länsimaisesta kaupungista. Hän on usein hyvin koulutettu ja samalla kosketuksissa herkkään puoleensa. Metroseksuaaleja löytyy muodin ja viihteen alalta mutta myös pankeista ja mainostoimistoista. Metroseksuaalin prototyyppi voisi olla Amerikan psykon päähenkilö Patrick Bateman, tosin ilman yhtä häiriintynyttä mielenlaatua.

Yhdysvalloissa metroseksuaalit ja heidän vaikutusvaltansa tuntuu lisääntyvän jakaantumalla. Osaltaan sitä todistaa superssuosittu tv-sarja Queer Eye for the Straight Guy, jossa hillitön homoryhmä Fab Four pistää uusiksi värittömien ja liian taviksen oloisten heteromiesten tyylin, kodin sisustuksen ja elämämäntavat. Markkinamiehille metroseksuaalit ovat märkä uni. Muun muassa kosmetiikkafirmat, Biotherm, Decleor, jopa kotimainen Lumene, ovat lanseeranneet miehille hurjan kasan komistustuotteita.

Suuren suosion maailmalla on saanut voide, joka saa ihon näyttämään vastustamattomalta klubivalojen loisteessa. Mutta mikä meillä on uutta miesten elämäntyylissä, on jo gammal sak Ruotsissa. Siellä ei ole lainkaan epätavallista, että yliopisto-opiskelijamies käy solariumissa ja lisää aamuisin kasvoilleen värivoidetta. Metroseksuaalin synty Alkuaan metroseksuaali-termi määriteltiin jo luvun puolivälissä.

Sen jälkeen se on innostanut myös monia tutkijoita tekemään siitä oman tulkintansa. Amerikkalaisen futurologi Marian Salzmanin mukaan metroseksuaalisuus on seurausta työpaikoilla tapahtuneesta naisten valtaannoususta ja sitä seuranneesta perinteisten sukupuoliroolien muutoksesta. Teorian mukaan miehet tahtovat esiintyä naisten tapaan itsestään huolehtivina, hyvän kasvatuksen saaneina ja avoimina.

Hyväksyessään elämäänsä pehmeämpiä arvoja etenkin vanhemmat metroseksuaalit puolustavat perhettä ja korostavat miehen roolia lastenkasvattajana ja perheen koossapitäjänä. Kun David Beckham poseeraa muotiraamatuissa ilman paitaa, lapsi sylissään ja kertoo samalla onnellisen perheen olevan hänen menestyksensä salaisuus, pääsee niin miehiltä kuin naisiltakin syvä, ihastunut huokaus.

Tosin joitain tuo saattaa oksettaakin. Metroseksuaaleissa saattaa nähdä jälleen yhden uuden todisteen kulttuurimme ulkonäköpakkomielteestä.

Myönnettävä on, että hyvä on, kun mieskin käy suihkussa ja rasvaa jalkansa, mutta entä ylenmääräinen peiliin tuijottelu ja kaupassa ravaaminen? Arvioijasta riippuen sitä pidetään naisten tapauksessa osoituksena joko naisen tyhmyydestä tai turhamaisuudesta tai siitä, että nainen on patriarkaalisen yhteiskunnan alistama.

Ovatko metroseksuaalit todiste tasa-arvosta vai siitä, että nyt miestäkin pannaan halvalla? Shoppailu hoitaa suhdetta Petri Ahosen mukaan asu määrittää mielentilan. Vaikka olemme etsimässä vaatteita hänelle, jaksan kiertää kauppoja koko päivän", design-farkkuihin ja hillittyyn paitaan pukeutunut Petri Ahonen, Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja kertoo. Itse hän tekee etenkin ulkomailla paljon heräteostoksia.

On hienoa lähteä illalla ulos, kun tietää näyttävänsä hyvältä. Silloin hänen käytöksensä muuttuu automaattisesti herrasmiesmäisemmäksi. Tanssiryhmän toimitusjohtajana ja samalla myös ryhmän esiintyjänä ulkonäön on oltava kunnossa jo työnkin takia. Käyn salilla kuusi kertaa viikossa, mutta kaikki tekeminen lähtee omasta itsestä ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Terveellisen ruokavalion lisäksi noudatan myös terveellisiä elämäntapoja, en tupakoi ja juonkin vain kohtuudella.

Siten myös ihoni on aina ollut luonnostaan loistavassa kunnossa. Olen tosin aina käyttänyt ihonhoitotuotteita ja pitänyt huolta siitä, ettei iho pääse kuivumaan. Häät ovat tulossa ja toivottavasti myös suuri perhe. Fiksuudellaan ja vahvuudellaan nainen tuo moniin asioihin huomattavasti enemmän järkeä", Ahonen sanoo. Tyyli on elämäntapa Tommi Björkin olemus on rento mutta huoliteltu.

Keskellä valkoisinta talvea hänen kasvojaan komistaa aito rusketus. Hänen päänsä on ajeltu kaljuksi ja silmillä on design-lasit. Lasejaan Björk uusii niin usein, että niiden hinnalla olisi tehnyt jo monta silmäleikkausta, mutta se ei ole olennaista, tyyli on. Björk istuu työpaikkansa Rainmakerin sohvalla nuorisovaatteiden ympäröimänä.

Samat vaatteet nähdään kaupoissa ensi syksynä. Yhdessä veljensä Harrin kanssa Björk pyörittää tukkuliikettä, joka vastaa pitkälti Suomen trenditietoisten vaatevalikoimasta. Siten Björk on enemmän kuin tietoinen, mitä muodissa tapahtuu, ja hänen oma tyylinsä on usein ison askeleen edellä. Sen jälkeen niitä ei enää voikaan käyttää. Seuraan muotia, mutta oma tyylini tulee vahvasti takaraivosta. Yleensä tiedän, etten ole mennyt pahasti metsään, kun menen pelaamaan frendien kanssa biljardia ja ne nauraa, että mitä helvettiä sulla nyt on päällä", Björk sanoo.

Ulkomailla Björk kiertää vaatekauppoja huikeaan tahtiin. Kotona onkin tavaraa jo yhden vaateliikkeen verran, tietysti siisteihin pinoihin aseteltuna. Kesäisin Björk hankkiutuu eroon osasta kirppareilla, mutta Hawaji-paidat jäävät kaappiin odottamaan suotuisaa trendisuvannetta. Siten 90 euroa uudesta paidasta on pikkuraha, kunhan tuote on laadukas. Koska reissaan paljon, mulla on aina voidepurkki laukussa ja väsyneelle iholle tarkoitettu silmänympärysvoide on ihan ehdoton rankan baari-illan jälkeen, jos aamulla pitää mennä duuniin.

Hän käy salilla, pelaa fudista, lumilautailee, lenkkeilee, venyttelee sekä kokeilee mielellään uusia lajeja. Viimeisimpänä hän innostui astanga-joogasta. Jooga tuo loistavan olon. Se on hyvä tapa aloittaa viikko, sillä tunnin jälkeen olo tuntuu aina levolliselta. Jo vuosikymmenet miehiä tanssitunneille houkutelleen tanssija-koreografi Osku Heiskasen mukaan miehisten mallien muutos näkyy Suomessa uskalluksena kokeilla perinteisesti feminiinejä asioita.

Kyllähän jotkut miehetkin kasvohoidoissa käyvät, mutta useammat pitävät sitä täysin turhana", Heiskanen sanoo. Vaikka kokeilunhalua olisikin, puuttuu miehiltä tietoa. Monet esimerkiksi uskovat ihonkuorinnan vaikuttavan ihmisen bakteerikantaan epäterveellisesti.

Eikä kasvonaamioitakaan ole toistaiseksi otettu käyttöön miesten saunailloissa. Usein kehitys tapahtuu myös itsestään. Kun miehet esimerkiksi löytävät astanga-joogan, selviää ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen merkitys heille kuin itsestään. Viime vuosikymmenen aikana naiset ovat omaksuneet paljon miehiltä ja muuttuneet etenkin työelämässä kovemmiksi ja määrätietoisemmiksi.

Ja nyt miehet haukkaavat puolestaan naisten tontilta. Heitä on jo Tilastokeskuksesta kuuluu kummia: Pojat ostavat enemmän brändivaatteita kuin tytöt. Lisäksi miesten kosmetiikkakulutus on kaksinkertaistunut joka vuosi luvun lopusta. Kertooko tämä metroseksuaalien esiinmarssista, tutkija Terhi-Anna Wilska? Arviolta 70 prosenttia heistä asuu Helsingissä, loput Turussa ja Tampereella. Poikia, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita ulkonäöstään on koko ajan vähemmän.

Tärkeitä vaikuttajia ovat olleet idolit, kuten David Beckham. Viimeisen kymmenen vuoden aikana metroseksuaalinen elämäntyyli on lisääntynyt nopeasti. Ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt. Pääosin metroseksuaalit ovat alle 25—vuotiaita, 30 ikävuoden ylittäneitä metroseksuaaleja on todella vähän. The Metrosexual Guide to Style: SS-johtaja tapasi käydä manikyyreissä.

Horror liikkui aina kiillotetuissa ratsastussaappaissa ja valkoisissa hanskoissa. Hänen väitettiin päihittäneen Richard Nixonin tv-väittelyssä, koska antoi puuteroida kasvonsa. Dandy-runoilija, joka viimeisteli aina asunsa vaaleanpunaisilla hanskoilla. Solarium-yrittäjien ja kultakauppiaiden märkä uni. Demokraattien presidenttiehdokas, joka liputtaa metroseksuaalisuuttaan. Myös oman ulkonäkönsä ammattilainen. Professori, joka on aina moitteeton, kaikin tavoin.

Kirjoittanutkin keisarinajan tavoista ja seuraelämästä. Carl Gustav Emil Mannerheim: Metroseksuaalit menivät, nyt tulevat spornoseksuaalit Jenni Junkala Metroseksuaalisuus alkaa olla jo historiaa, nykyään miehet ovat spornoseksuaaleja, Telegraph-lehti ehdottaa.

Spornsexual-termillä lehti viittaa urheilullisuuteen ja haluun olla himoittu. Spornoseksuaalin miehen sisällä asuu metroseksuaali, joka haluaa kaiken muun lisäksi olla vielä haluttavan näköinen. Jos metroseksuaalit olivat hoikkarunkoisia, spornoseksuaalit ovat treenattuja. Muodonmuutoksen on kokenut myös metroseksuaalien esikuva David Beckham - hyvännäköinen, huoliteltu, tyylikäs, tikissä, naisten päiväunien kohde.

Spornoseksuaalit ottavat selfieitä itsestään ja jakavat niitä sosiaalisessa mediassa, treenaavat, pukeutuvat pikku pikku speedoihin ja tatuoivat ja lävistävät itsensä, Telegraph kirjoittaa. Kukapa ei haluaisi tehdä kaikkea tätä!

Ennen tätä tarinaa olin flirttaillut jo pitkään ajatuksella miesten välisestä seksistä. Nainen on oli ollut minulle silti se himottavampi sukupuoli. Seksi oli ollut nautittavaa ja täysin heteroa. Useita vuosia sitten juoduin kuitenkin tunnustamaan itselleni ettivät asiat olleet näin yksinkertaisia. Huomasin että kuvat erektoituneista kulleista saivat vatsanpohjan kutittamaan odottamattomalla tavalla. Kiinnostus eteni pitkään hitaasti, kaapin ovien takana.

Ensimmäinen vihje tuli jo armeijassa. Tuvassa pyörineestä pornolehdestä oli viety jo kaikki herkulliset kuvat mujista. Lehteen kuului kuitenkin oma gay-speciaali vihko, joka oli ajautunut hylkytavarana pinon alimmaiseksi. Eräänä huonosti valvottuna ginesviikonlopun yönä hiippailin vaivihkaa lukemistolle ja sulloin posket kuumottaen gay lehden hihaan.

Nukkuvan kasarmin vessassa sivujen kääntely kuulosti omiin korviin tuskaisen kovalle. Kaikki veri tuntui karanneen kylmistä vapisevista sormista, kun aloin kääntelemään lehteä.

Kaksi seilorikundia riisui toisiaan. Huomasin käsistä karanneen veren pakkautuneen kullintyveen, kun katsoin kuvaa suussa pullistelevasta elimestä. Kaivoin hieman epäuskoisena sykkivän munani ulos ahtaaksi käyneistä housuista. Mähän pidin näistä kuvista. Kun pääsin sivulle jossa, kundi pani toista pukkarin ovea vasten laukesin niin kovaa jalat oli mennä alta. Lehden heitin roskikseen, mutta lopun yötä nukuin sikeästi. Välillä unohdin kokonaan nämä halut.

Aina ne kuitenkin palasivat. Joka kerta hieman voimistuneina ja vaativampina. Elin parisuhteessa naisen kanssa, mutta yksinäisinä hetkinä kokeilin itsekseni kaikenlaista.

Ajelin peppun sileäksi ja karvattomaksi. Ujutin saippuoidun sormen varovasti peppuun. Kiusasin sulkijalihasta ensin pienillä dildoilla ja lopulta vähän isommilla. Katsoin samalla bi-pornoa netistä ja lehdistä. Tulin ryöpsähdellen käteen, housuille, talouspaperiin. Nautinnon jälkeen palasi häpeä.

Asiat selkeytyivät kerran kun olin nolostellen vieraillut pornoliikkeessä. Olin hommannut erittäin aidonnäköisen ja tuntuisen kumidildon.

Siinä oli imukuppi kiinnitys, jolla sen pystyi kiinnittämään tukevasti mm. Vehje oli aika paksu ja vaati poikkeuksellisen paljon päättäväisyyttä ja aikaa saada se painumaan sisään edes osittain. Se tuntui kuitenkin niin ihanan aidolle että aloin puuhastella sen kanssa oikein tosissaan. Lopulta sulkija oli täysin antautunut ja pystyin pumppaamaan sitä vasten jo aika kovaa.

Kumisen kullin pää löysi sisältäni eturauhasen ja alkoi hieroa tätä miehen g-pistettä. Oma kullini alkoi jäykistyä värähdellen.

En ollut runkannut sitä hetkeen, kun olin nauttinut vain hurmioittavasta tunteesta jonka laajeneva anus tuotti. Nyt selvästi tunsin että lasti oli kuitenkin lähdössä. Vehje sisälläni hieroi juuri oikeasta paikasta eikä käden apua tarvittu. Tunne oli mahtava kun lopulta laukesin hallitsemattomasti pärskähdellen ja sulkija tekokullin ympärillä supistellen.

Huokaisin, että jos tämä tuntuu näin ihanalle se ei voi olla väärin! Varsinainen tarina alkaa tästä. Vaihdoin bi-pornon osittain homo kamaan. Bi-jutuissa naiset jäivät kuitenkin aina sivujuoneksi. Halusin mieluummin ihailla kuinka trimmatut äijät duunasivat toisiaan.

Huokaisin keuhkot tyhjiksi ja tein peilin edessä ison päätöksen. Päätin että haluan kokeilla jotain toisen miehen kanssa. Löysin tarpeeseen treffipalvelu Iskurin-sivut ja jätin sinne haparoivan ilmoituksen. Rohkeuden löytyminen vei pidempään.

En tiennyt tarkkan mitä haen ja osa vastauksista oli vähintäänkin kamalia. Parin fiksumman nimimerkin kanssa etenimme jo aika pitkälle. Sisu meni kaulaa siinä vaiheessa kun olisi pitänyt ampaista johonkin levarin lepikkoon touhuamaan. Asiat olivat edenneet liian nopeasti ja epämääräisesti. Halusin täydellisen luotettavan anonyymin parin tähän seikkailuun. Hänellä olisi tarpeeksi samanlaiset mieltymykset ja ekakerta myöskin kokematta.

Ennenkaikkea tahdoin että kaikki tapahtuisi kiireettä nautiskellen. Haaveet olivat muuttumassa mehukkuudessaan jo sietämättömän piinaaviksi, kun keskellä pimeintä syksyä lopulla tärppäsi isosti. Ilmoitukseeni vastasi kundi joka tuntui haluavan hyvin tarkkaan samoja asioita kuin minäkin.

Tutustuimme toistemme historiaan ja mieltymyksiin. Myös hän oli jänistänyt aiemmista suunnitelmistaan. Nyt hänellä tuntui olevan tarvittavaa päättäväisyyttä ja se sai myös minut vakuuttuneeksi, että nyt tämä viedään loppuun asti. Sovimme ettei hommaa pilattaisi turhalla hätäilyllä. Karsimme pois kaiken mistä jompi kumpi ei tykännyt. Kummallekin oli tärkeää myös kaapissa pysyminen ja asioiden kokeileminen täysin nimettömästi. Kaiken lisäksi kaverilla oli kutkuttavan hyvä mielikuvitus sen suhteen mitä voisimme tehdä.

Anonymiteetin vuoksi pitäisimme myös naamioita emmekä puhuisi toisillemme mitään. Itse keksin lisätä vielä että kehittelisimme kuusi eri juttua, joita voisimme tehdä ja arpoisimme nopalla vasta tavatessamme mitä tapahtuu.

Tämä oli mielestäni tärkeää koska olimme molemmat btm henkisiä. Kumpikin olisi halunnut olla se joka saa ensimmäisenä kokeilla suihinottoa ja menettää peppuneitsyyden. Ilokseni kaveri innostui lisäyksestä oitis ja keksi nopeasti omat kolme kuumottavaa vaihtoehtoaan. Päädyimme varamaan hotellihuoneen kaupungin laidalta.

Kumpikin oli onnistunut merkkaamaan itsensä "työmatkalle". Sopimuksen mukaisesti saavuin paikalle puolta tuntia ennen. Kuittasin huoneen ja sanoin, että kaveri tulisi hakemaan toisen avaimen pian. Jännitys alkoi purkautua, kun suljin huoneen oven lopulta takanani. Jalat tuntuivat veteliltä ja perhoset lepattivat vatsassa. Päättäväisesti tein kuitenkin tarpeelliset valmistelut. Himmensin huoneen pelkälle epäsuoralle valolle. Riisuuduin ja kävin pesemässä karvattomaksi ajellun peppuni ja siistiksi trimmatun kullini.

Laitoin jalkaan puhtaat ihonmyötäiset bokserit. Kruunasin komeuden silmät peittävällä naamiolla. Kädet täristen sain tehtyä solmun niskan taakse.

Vilkaisin itseäni vessan peilistä. Hätkähdin sillä näky oli todella eroottinen. Kireissä alkkareissa alkoi tuntua tuttua nytkähtelyä juuri sopivasti, sillä kuulin oven käyvän. Odotin pimeässä vessassa sydän pamppaillen että kaverini saisi omat valmistelunsa kuntoon. Kuului vyönsoljen helähdys ja vaatteiden kahinaa. Erotin myös naamion sitomisen äänen. Kaksi kundia vain alkkareissa ja naamioissa katsoi toisiaan.

Näin kokonaisuuden pukeutumispeilistä ja lisää verta pakkautui elimeen. Tuijotimme häpeilemättä toistemme kireinä pullottaviin nivusiin. Ilmassa väreilivät tulevat tapahtumat. Oli aika heittää noppaa. Minä ojensin ja kaveri pyöräytti. Arpa pysähtyi näyttämään silmälukua neljä. Olin salaa toivonut juuri tätä vaihtoehtoa eniten.

Kaveri alkoi toteuttaa nopan määräystä ja asettui polville eteeni. Hänen piti ottaa minulta suihin ja sen jälkeen hän panisi mua. Tiesin että hän oli kovasti odottanut maistiaisia munasta ja se näkyi hänen otteistaan. Kaveri hyväili huulillaan ihoa alkkareiden kuminauhan päällä.

Tunsin kuuman hengityksen erektoituvaa kaluani vasten. Hän vilkaisi kerran ylöspäin ja alkoi ujuttaa boksereita jalastani samalla paljastuvaa ihoa nuollen. Puolijäykkä penis oli lopulta hänen edessään ja mun alushousut lattialla. Olin alasti toisen miehen edessä vain naamio silmillä. Koko alavatsa sykki odotusta. Kyrvän päässä kimmalsi valtava tippa. Olin niin kiimassa että sitä valui.

Värähdin kevyesti kun kundi laittoi käden mun toiselle pakaralle ja ohjasi huulensa kalulleni. Ensin hän suuteli sen kärkeä ja levitti huulillaan mahlaani koko nuppiin. Käsi pepulla hipoi hellästi peppureikääni. Se tuntui uskomattoman herkistyneelle. Hitaasti huulet työnsivät esinahan taaemmas ja munanpää upposi kokonaan suuhun. Kieli alkoi tunnustella nupin muotoja ja pyöri hurmaavasti sen turpealla ja limaisella pinnalla. Kaveri tarttui samalla penikseni varteen saaden aikaan täydellisenä sykkivän erektion.

Huokaisin sisäisesti "Mä en oo enää hetero. Kaveri ohjasi minut sängynlaitaa vasten. Kävin selälleni sängylle, peppu reunalle. Se oli juuri sopivalla korkeudella. Otin polvien takaa kiinni ja taivutin jalat taakse.

Se oli kuin tarjottimella. Kullini tuntui sykkivän sydämen tahtiin. Punoittavalle kärjelle valui tuoretta mahlaa. Kaveri alkoi levittää liukkaria samettiseksi ajeltuun vakoon. Autoin vaistomaisesti levittämällä pakaroitani erilleen. Käsi hyväili voidetta ylös ja alas.

Sormi pyöritti sitä eniten reikäni suulle. Seurasin toimitusta ihaillen reisien välistä yhä peppuani levitellen. Voidetta tuntui olevan kasseista patjalle asti. Joka sivelyllä sormi painoi anusta vasten hieman enemmän. Pyörittävä liike kiihotti, mutta myös rentoutti.

Liukkaria alkoi jo lipsahdelle reiästä läpi. Olin valmis saamaan sormen sisääni. Sormi aloitti hitaan liukunsa sisälleni. Huomiota vaille jäänyt kullini nytkähti uuteen nousuun ja lisää kiimaliimaa valui sen nupille. Sormen porautuessa yhä syvemmälle hän alkoi samalla nuolla kullini vartta. Sormen päästyä perille oli elimeni taas täysin pystyssä. Huulet painuivat nupille ja aloittivat tutun hyväilynsä. Kieli kiersi sen limoja joka paikkaan. Huulet painuivat nupin yli esinahalle ja alkoivat pumpata sitä.

Sormi aloitti samalla hitaan edestakaisen liikkeen pepussa. Nautin miesseksin ihanuudesta ja peppureikäni tuntui antautuvan yhä enemmän ja enemmän. Vapaa käsi otti hetkeksi suun paikan ja runkkasi kalun vartta. Tunsin tuttua pakotusta kasseissa. En kestäisi pitkään tätä ihanuuttaa.

Huuleet palasivat paikalleen ja kaveri alkoi pumpata ja imeä oikein tosissaan. Kullin pää painui poskeen ja syvälle nieluun. Lasti alkoi olla todella lähellä. Hengitin raskaasti ja nuolin huulia.

Ynähdin kun pepussa ollut sormi meni kaverinsa kanssa sisään levittäen reikää entisestään. Kun ne pääsivät pohjaan en kestänyt enää. Anus supisteli paikalleen jääneitä sormia vasten. Kaveri piti antoi mun purkautua suuhunsa. Kullini sykki hänen suussaan. Pitelin käsillä pakaroitani levällään. Kaveri irrottautui tyhjiin pumpatusta munastani. Sormet olivat yhä pepussani. Nyt kaveri kumartui niiden puoleen. Hän valutti suustaan uskomattoman määrän tuoretta spermaa vakooni. Pepussa olevia sormia pitkin mälli valui pehmitettyyn reikääni mehustaen sen ulkoa ja sisältä.

Hän rullasi ahtaaksi käyneet bokserit jalasta. Täysin karvaton ja erektoitunut penis ponnahti esiin. Se oli suonikas ja komea. Nyt en voisi enää jänistää. Minun pitäisi vain rentoutua ja ottaa se vastaan. Mä halusin sitä niin. Kaveri astui aivan minuun kiinni. Varrestaan kiinni pitäen hän alkoi levittää spermaista liukuvoide sotkua pitkin vakoa.

Kullin nupin pyöreys tuntui kiimaisen hyvälle peppuani vasten. Lopulta turpea pää pysähtyi limaista kuoppaani vasten. Sen ei tarvinnut edes painaa. Terskan pää levitti rentoutuneen anukseni pari senttiä auki ja pysähtyi siihen.

Nyt SE todella tapahtuisi. Laskin jalat kaverin harteille. Pylly oli jo auki, mutta halusin tunnustella nupin muotoa ja painoa reiälläni. Kaveri lisäsi painoa lantiollaan. Penis alkoi työntyä vääjäämättä sisään. Tunsin sormenpäillä sen liukuvan syvemmälle.

Limainen reikäni antoi periksi. Käteni tapasivat enää vain tanakan varren. Koko peniksen pää upposi sisään. Sulkijani oli ohitettu ja turpea nuppi täytti paikkansa.

Kaveri piti sitä paikallaan peppuni tiukkaa puristusta vasten. Kosketin pakaroideni väliin häviävää vartta. Löysäksi imetty munani nosti päätään. Oonks mä nyt bi?

Ajattelen vaan kulleja ja perseitä. Me ollaan täälä vaan kaksitaan. Toinen mies panee mua pian. Mä saan munaa kuin homo. Toivottavasti se nussii mua kunnolla. Mä haluun sen kokonaan sisääni. Mä haluun sen pitkälle sisääni. Tää on niin homoa! Apua, mä saan sen pian kokonaan sisääni. Kundi vetäytyi mun sisältä. Se oli matkalla uudestaan sisään. Sormeni olivat jääneet peppureiälle.

Tunsin kullin liikkeen niiden kärjillä. Penis pakottautui sisään hitaasti. Kuului maiskahtava ääni kun se vedettiin ulos. Nuppia pyöritteettin sotkuista reikääni vasten. Taas sen alkoi työntyä sisään. Spermaa ja liukuvoidetta alkoi levitä suoleen. Nostin asentoani, että näkisin mitä mun pepulle tehtiin. Nuppi painui himosta kuumottavaan anukseeni. Näky sai oman munani heräilemään.

Katsoin ihmettä vielä puolenkymmentä työntöä. Rentouduin takaisin makuulle ja suljin hetkeksi silmäni. Peräaukko tuntui jäävän nyt hetkeksi avoimeksi, kun peniksen kärki tuli sieltä ulos. Nautin huokaillen tuosta hämmentävästä tunteesta. Kaveri toisti samaa liikettä, kiireettä. Reikä ei umpeutunut nyt ollenkaan työntöjen välillä. Kullistani alkoi valua kiimatippaa ja vanhojen spermojen jäänteitä vatsalleni. Havahduin nautinnostani, kun kaveri ei enää peruuttanutkaan pois musta.

Nuppi työtyi syvemälle ja sen perässä tanakka varsi. Käteni totesivat saman minkä jo perse tiesi. Penis oli sisällä jo yli puolen välin. Anus oli auki ja antautunut. Sitä ei tarvinnut enää levittää. Nyt loppuisi esileikki ja alkaisi nainti. Penis vedettiin maiskahtaen vielä kolostaan. Kaveri levitti lisää liukkari varelleen ja peppuuni. Hän otti mua lanteilta kiinni ja alkoi vääjäämättä pumpata kyrpäänsä mun tiukassa suolessa.

Ekat työnnöt osuivat heti eturauhaseen. Kullini heilui puolijäykkänä panemisen tahtiin. Reikäni leveni joka työnnöllä. Tuntui ettei sulkijaa enää ollutkaan. Muna liikkuui vaivatta suolessani. Se löysi herkkupisteen sisältäni. Perseeni pehmetessä kyrpäni kovettui puolijäykäksi. Tasaiset työnnöt alkoivat olla sille liikaa. Nainti kirnusi persereikääni herkullisesti. Kaveri puristi tiukemmin mun lonkista ja pani kovaa.

Lantio läpsähteli persettäni vasten. Kaveri pani mua kuin tyttöä. Kuumaa tuoretta spermaa roiskui suoleeni. Suihku kohisi oven takana. Limainen elimeni lepäsi reidellä. Naitu peppuni tunsi yhä peniksen sisällään.

Olin lopulta uskaltanut tehdä sen. Pakaroiden välistä valui toisen miehen spermaa lakanoille. Mun teki mieli heittää noppaa. Samoja miehiä, joiden kanssa oltiin sodan aikana oltu seksihommissa. Kun sodan aikana ei ollut naisia saatavilla, nämä aviomiehet ja isät olivat hakeneet iloja meikäläisten maisemista. Mehän mentiin ulos, että saatais naida.

Niissä oloissa sitä oletti, että monet olisivat olleet homoja, mutta sitten sodan jälkeen sitä oikein todella yllättyi, miten paljon heteroita niissä olikin. Sen yhteydessä homoista ja homoudesta puhuttiin kyllästymiseen asti. Sata tai viisikymmentä vuotta sitten kukaan ei sanonut homoista mitään, ei ainakaan mitään hyvää. City esittelee Suomen homohistorian sortovuosista bailubuumiin. Aiemmin laissa on Sodoman synneistä mainittu erikseen vain eläimiin sekaantuminen.

Iltakävelyllä käydään Esplanadien lisäksi Mannerheimintiellä tai Tähtitorninmäellä. Tragediat vähenevät ja jokaisen on helpompaa olla mikä on, kun Tanska sallii homoseksuaaliset teot. Rintamalla monet heterotkin saavat kokemuksia miesten välisestä ystävyydestä. Minulla olikin menekkiä sen ansiosta, koska jokainen halusi olla lämpimässä.

Ollessani kerran vieraassa korsussa huopineni kysyin ääneen, kenen viereen voin tulla. Moni huusi minun, minun. Olin kuitenkin jo katsonut, mihin halusin mennä ja odotin kutsua. Ja tulihan se sieltä. Sodan jälkeen ja luvulla Suomi vähitellen ulkoistaa kiusallisen homouden Ruotsiin. Martti Katajiston esittämä roolihahmo on tiettävästi ensimmäinen homo suomalaisessa elokuvassa.

Ruotsalaisten homoskandaalien innoittama artikkeli tuo esille myös homojen näkemyksiä. Kalle julkaisee myös pääkaupungin poliisin pidätys- ja epäilytilaston joulukuulta ja tammikuulta Siihen on kirjattu ansiokkaasti ammattiryhmittäin 66 miestä, jotka olivat esiintyneet siten, että heitä on aihetta epäillä homoseksuaalisista teoista. Mika Waltarin kirjoittamasta suositusta näytelmästä Rakas lurjus tehdään elokuva.

Onneksi poika paljastuu naamioituneeksi tytöksi Ansa Ikonen. Poliisi varoittaa nyt erityisesti maalta tulevia asevelvollisia varakkaista poikamiehistä, jotka juottavat uhrejaan ravintolassa tunnelihumalaan tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. Tämän sairauden kuten kaikkien muidenkin parantumistoiveet ovat sitä suuremmat, mitä aikaisemmin hoitoon tullaan. He valtaavat ravintola Vanhan Kellarin, kun se avataan marraskuussa Vanhan Kellari pysyy homojen tapaamispaikkana useamman vuosikymmenen.

Joukko yhteiskunnan tukipylväitä kirjoittaa addressin, joka paheksuu sensaatiohakuista kirjoittelua ja vaatii homoseksuaalikiellon poistamista laista. Viikon totuus -lehti vaatii poliisilta toimia homofiilien kurissa pitämiseksi. Homoseksuaaliset naiset valtaavat osansa Vanhan Kellarista, jonka Karhukabinetista muodostuu maan ensimmäinen lesbokapakka.

Nimimerkki Kaisa-Leena muisteli menoa lehdessä vuonna näin: Katselin järkyttyneenä ympärilläni pyöriviä aatteemme eturintamasotilaita. Tosiaan sotilaita, sillä yhdellä oli puukko vyöllään, toinen poltti piippua, kolmas ja neljäs kittasivat neloskaljaa kymmenen minuutin pullovauhdilla ja loppu sakki hymisti ympärillä ikään kuin yhtenä kuorona.

Lehti julkaisee homoista useita artikkeleita. Radiotoimittaja Jorma Elovaara tuttavineen perustaa Suomen ensimmäisen homojärjestön, Toisen säteen ryhmän. Yhdistysrekisteri kysyy Helsingin raastuvanoikeudelta, onko näin radikaalia yhdistystä edes laillista rekisteröidä.

Ihmisoikeuksia ajava Marraskuun liike pitää vuosikokouksensa Claes Anderssonin johdolla, ja seksuaalivähemmistöjen jäsenet vaativat ensimmäisen kerran itse julkisesti tasavertaisuutta.

Homoaktivistit perustavat keskustelukerho Psyken. Homot heittelevät poliiseja puuterirasioilla, papiljoteilla ja huulipunatuubeilla, kertoo New York Daily Newsin irvaileva artikkeli.

Poliisin mielivaltaa vastustetaan ensi kerran, ja amerikkalainen homoliike syntyy. Kirkon ja korkeimman oikeuden painostuksesta eduskunta lisääkin lakiin kehotuskiellon, joka kieltää julkisen kehottamisen kahden samaa sukupuolta olevan henkilön väliseen haureuteen. Pykälän vuoksi televisiossa ei voida näyttää ohjelmia, jotka antaisivat homoseksuaalisuudesta myönteisen kuvan. Yksi sen perustajista, seurakunnan nuorisotyöntekijä Seppo Kivistö erotetaan virastaan. Suomessa järjestetään ensimmäinen pride-kulkue.

Ja kuinka se sinne on laitettu ja saatu pysymään. Lucy Ewing kihlautuu Kit Mainwaring -nimisen nuorukaisen kanssa. Avioliitto kariutuu, kun Kit paljastuu homoseksuaaliksi. Kymmenettuhannet ihmiset tulevat terveiksi, kun sosiaalihallitus poistaa homoseksuaalisuuden virallisesta tautiluokituksesta. Suomi on viimeinen Pohjoismaa, jossa homoseksuaalisuus lakkaa olemasta sairaus. Setan ikkunat kivitetään rikki ja monet homot saavat tappouhkauksia.

Ravintolaan pääsee huomaamattomasti sisäpihan kautta. Uusi avoimuuden aika alkaa, kun homodiskoon jonotetaan kadulla. Eerikinkadulla avataan H2O nykyinen Con Hombres , joka pystyttää kadulle suositun terassin. Tapahtuma käynnistää Suomessa keskustelun homoliitoista.

Maikkarilla alkaa Salatut elämät -sarja, jonka homopojasta Kallesta tulee monen päiväuni. Homoyleisön on imenyt samalla teholla ruudun ääreen vain Todella upeeta! Tutkija Tuula Juvosen väitöskirja Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia. Suomalaisten homo- ja lesboliikkeiden historiaa. Kukaan ei hämmästy, vaikka transvestiitti pelaa shakkia ruoska kädessä ja satakiloisella miehellä on käsilaukku. Eipä juuri siitäkään, että sisään tulevalla heteropojalla on Koffin lippis ja kirkuvan keltainen Sesto-muovipussi, jotka eivät monenkaan trendihomon vaatetukseen sointuisi.

DTM vietti syyskuussa kymmenvuotisjuhliaan. Mukana viikon bileissä olivat homoyleisön suosikit Kikkaa ja Chippendalesia myöten. Rankka juhlinta on vaatinut veronsa, ja vain muutama vakioasiakas jaksaa jatkaa viikon bileputken jälkeen.

Jonot tuotiin tarkoituksella sisäpihojen hämärästä kadulle. Avoimuuden ihmettä tultiin katsomaan kaikkialta Suomesta. Vieläkin uteliaat kurkkivat ikkunoista sisälle. Moni niistä on jo sulkenut ovensa, mutta DTM porskuttaa yhä. Pian tosin uudessa paikassa Iso Roballa. Heterot eivät aina arvosta homojen huomiota, mutta yhtälö ei toimi toisinkaan päin.

Ajattelin, että pääsen siitä eroon, kun kerron että olen homo. Valitettavasti kyseisen lääkärisnaisen sisällä heräsikin jonkinlainen sosiaaliantropologi, ja hän halusi tietää kaiken maailman asioita homoudesta. Flirttiä sieltä kuitenkin löytyy. Miehet ovat yleensä naisia suorempia, mutta siksipä heterotytötkin tulevat homoravintolaan bailaamaan välttyäkseen miesten lähentelyltä. Homotkin ovat — yllätys yllätys — erilaisia.

Oli heinäkuun toinen viikko ja perjantai. Kesälomani alkoi noilla minuuteilla. Olin vääntänyt duunia kuin mikäkin ja se tuntui mielettömänä väsymyksenä vartalossani.

Olin kropaltani vielä erittäin hoikka ja poikamainen, hiuksenikin viihtyivät vielä tuuheana pehkona päässäni. Jalassani minulla oli tiukat Leviksen farkut ja päälläni lyhythihainen valkoinen kauluspaita.

Baarikierrokselle piti tietysti vielä lähteä. Siitä piti työkaverit huolen, eikä kieltäytyminen edes käynyt mielessä. Fiiliskin oli korkealla kuin sen päivän aurinko.

Vihdoin lähdimme ja jätimme työpölyt taaksemme. Muutama lähiterassilla ja sitten suunnaksi Helsingin keskusta. Monet tuopit vaihtuivat uusiin ja päivä muuttui hiljalleen illaksi. Tuntien päästä vaihdoimme terasin juuri aueneeseen hotellin yökerhoon. Kerhon sisällä oli väkeä kuin pipoa ja tietysti hukkasin kaikki työkaverini heti kättelyssä. Yritin muutaman naisen kanssa saada juttua aikaan, mutta olin aivan liian kännissä ja karkoitin heidät tehokkaasti.

Ei näyttänyt kyllä tänään irtoavan. Hain vielä yhden ja istahdin yksin istumaan pieneen pyöreään pöytään. Olin jo melkoisen maistissa ja aloin nuokkua väsymyksestä. Pian kuitenkin havahduin portsarin herätellessä minua. Jos alat pilkkiä, niin saat mennä kotiisi nukkumaan".

Naapurin homoseksuaaliseen tyttöä naidaan porno tähdet

3. joulukuu Ilmiöksi noussut kuvaus homoseksuaalin miesporukan elämästä nykypäivän San Franciscossa. Uudet Gilmoren tyttöjen jaksot ovat täällä. helmikuu jossa oli lapsipornoa (enintään kymmenvuotiaita tyttöjä). Laitoin linkin homoseksuaaliset miehet ovat miehiä ja miehillä on ylipäätään Kun ei ole mikään nouseva tähti businesselämässä, eikä naisetkaan vaikutteita tai vittumaisia naapureita. -- Ilman rakkautta se on naintia. Are you following. *Kaupunki San Franciscoa pidetään homoseksuaalisuuden kidutettiin ja paloiteltiin ihmistä, raiskattiin 31 naista, mitä afgaanit ovat Allahin Tähden tehneet kaikka nämä vuotta: . Afganistanissa, Wajiristanissa, naisia ja lapsia ja naapurin lapsia, niin se ei ole terrorismin tukemista.

Naapurin homoseksuaaliseen tyttöä naidaan porno tähdet

: Naapurin homoseksuaaliseen tyttöä naidaan porno tähdet

Thai homoseksuaaliseen hieronta raahe escort gdansk 908
Naapurin homoseksuaaliseen tyttöä naidaan porno tähdet 182
Naapurin homoseksuaaliseen tyttöä naidaan porno tähdet Alkeellisimmissakin puhelimissa on kamerat molemmin puolin, eikä seksikauppa joensuu sihteeri homoseksuaaliseen pori puhu mitään smart-televisioihin piilotetusta vakoilutekniikasta. Maailma, Amerika etuvappunenässään aloitti sortavan kauppasaarron talibania vastaan siten, että enemmän kuin 15 afgaanilasta on kuollut sen seurauksena. Varmaa on, että afgaanit ovat kärsineet sodista ja koettelemuksista, ensin kommunistien aikana ja sen jälkeisissä heimojen välisissä sodissa aiheuttaen tuhansien muslimien kuoleman ja maastapakenemisen. Lehteen kuului kuitenkin oma gay-speciaali vihko, joka oli ajautunut hylkytavarana pinon alimmaiseksi. Tällaisten soolohäiden hehkutetaan vahvistavan itsetuntoa. Tapaaminen oli sovittu miehen kotiin, jossa hän tappoi naisen. Ne kun ovat nykyään niin pieniä, että niitä ei erota millään jostain yläviistosta.
KOTI SEKSIÄ ILMAISTA PANOA GAY Naiset etsivät miehiä liian homoseksuaaliseen tiukka kalu